• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τράπεζες: Δεν θα ζητήσουν ELA ούτε αυτή την εβδομάδα
16:24 - 03 Αυγ 2015

Τράπεζες: Δεν θα ζητήσουν ELA ούτε αυτή την εβδομάδα

Στα 5 δισ. ευρώ υπολογίζει το πρακτορείο Reuters το "μαξιλάρι" των ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας πως γι' αυτόν τον λόγο δεν θα χρειαστούν πρόσθετη ενίσχυση της χρηματοδότησης από τον ELA τις επόμενες εβδομάδες.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως η ρευστότητα βελτιώθηκε χάρη στις εισροές από τουρισμό, φόρους και πληρωμές συντάξεων.

Το «μαξιλάρι» ρευστότητας ανήλθε περίπου στα 5 δισ. ευρώ από 1 με 2 δισ. ευρώ, χάρη στις δύο αυξήσεις του (ELA), τις εισροές από τους φόρους, τον τουρισμό και τις πληρωμές των συντάξεων, σημείωσε μια από τις πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε δύο φορές τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες τον Ιούλιο, κατά 900 εκατ. ευρώ την φορά. Το όριο της χρηματοδότησης από τον έκτακτο μηχανισμό βρίσκεται τώρα στα 91 δισ. ευρώ.