• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:55 - 09 Σεπ 2009

Επαναστικός Αγώνας αναλαμβάνει ευθύνη για τη βόμβα στο ΧΑ

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) την περασμένη εβδομάδα, είπε η ελληνική αστυνομία.

Από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το ΧΑ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές,ενώ τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα. Παρά την επίθεση, το χρηματιστήριο λειτούργησεκανονικά.

"Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο χρηματιστήριο", είπεαξιωματούχος της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σε προκήρυξή της που απέστειλε στην εφημερίδα Ποντίκι και η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ηοργάνωση βάλλει κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική της μεσούσης της κρίσης.

"Επικρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να τηνπροστατέψει εν μέσω κρίσης", είπε ο αξιωματούχος.

Ταυτόχρονα με την επίθεση στην Αθήνα, σημειώθηκε και έκρηξη έξω από το κτίριο τουυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε, ωστόσο, μόνο μικρές υλικέςζημίες. Την ευθύνη για την επίθεση στη Βόρεια Ελλάδα ανέλαβε η Συνομωσία των Πυρήνων τηςΦωτιάς.