Το ενδιαφέρον στρέφεται σε μετοχές που ανακοίνωσαν αποτελέσματα χθες και σήμερα, όπως ο Μυτιληναίος (χθες) και ο ΟΤΕ (σήμερα). Η αγορά επιβραβεύει τον όμιλο Μυτιληναίου που σημειώνει κέρδη σχεδόν κατά 4%, έπειτα από τα καλύτερα των αναμενομένωναποτελέσματα 2008. Σημαντικά είναι τα κέρδη για MIG και Marfin Popular, έπειτα από την ανακοίνωση μερίσματος της τελευταίας και τη μεγάλη απόδοση πάνω από 10%. Τα κέρδη για τη MIG υπερβαίνουν το 3%. Σε θετικό πεδίο κινούνται ακόμα, ΟΠΑΠ κατά 0,85%, Alpha κατά 1,5%, Κύπρου 1,23% και γενικότερα, οι μισές μετοχές του 20άρη δίνουν ώθηση στην αγορά.
Από τις μετοχές που διακινούνται 60 ενισχύονται και 37 υποχωρούν, χωρίς να υπάρχει σαφή ένδεικη και εικόνα για τη συνέχεια. Οι συναλλαγές πάντως, δείχνουν να φορτσάρουν, αγγίζοντας τα 30 εκατ. Ευρώ. Στα καλά νέα της μέρας περιλαμβάνεται το θετικό γύρισμο και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Σ.Κ.Χ.
Καμία διάθεση για διόρθωση, παρά τα κέρδη που σημειώνει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. περίπου κατά 15% από την έναρξη του bull market στις 9 Μαρτίου, δε δείχνει η αγορά. Η αγορά ξεκίνησε σε αρνητικό πεδίο και με το γύρισμα των ευρωπαίκών αγορών σε θετικό πεδίο, το Χ.Α. άρχισε να ανακάμπτει για μία ακόμα μέρα, σε μία ακόμα συνεδρίαση, με κέρδη 0,32%, στα όρια των 1.720 μονάδων, με τους αναλυτές να εντοπίζουν τα επίπεδα αντίστασης στη ζώνη των 1.750 - 1.780 μονάδων.



