• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:02 - 30 Μαρ 2009

Οπισθοχώρηση...

Mετά το πρωϊνό άδειασμα στις 1.618 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. φαίνεται ότι μαζεύεται, κινούμενος στη περιοχή των 1.630 μονάδων, με σημαντικές απώλειες -και πάλι- σε ποσοστό 2,4%. Από τις μετοχές που διακινούνται, 108 υποχωρούν, έναντι 19 που ενισχύονται και 27 που παραμένουν αμετάβλητες, με τις συναλλαγές στα 23,9 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα υποτονικές σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Τη μεγαλύτερη πτώση υφίστανται σήμερα οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες, σημειωτέον, ήταν εκείνες που πρωταγωνίστησαν στο ράλι από τις 9 Μαρτίου. Τί άλλαξε σήμερα; Τα νέα έρχονται από το εξωτερικό και δεν είναι ευχάριστα για μία ακόμα φορά. Οι αγορές, επενδυτές και αναλυτές, περιμένουν να ακούσουν το σχέδιο Ομπάμα για τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ είναι ορατή η προοπτική λουκέτου σε άλλοτε κολοσσούς, όπως η General Motors και η Chrysler. Στις ΗΠΑ διαπιστώνεται πρόβλημα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, παρά τη βοήθεια που πήραν, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκάιτνερ να ζητεί από τις τράπεζες να πάρουν ρίσκο και σε αυτή τη φάση και να δώσουν λεφτά για να αρχίσει να ανακάμπτει και πάλι η οικονομία.

Στο Χ.Α., οι απώλειες της ΕΤΕ ανέρχονται σε 4,79%, στα 10,93 ευρώ, Πειραιώς 4,12%, στα 4,64 ευρώ, Alpha 2,89%, στα 4,71, Eurobank 4,03%, στα όρια των 4 ευρώ, Κύπρου 4,85%, στα 2,16 ευρώ και Marfin Popular 4,43%, στο 1,51 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες για την απελθούσα χρήση, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την πορεία τους για φέτος, σχολιάζουν οι αναλυτές, όσο κι αν αυτά θεωρούνται ενσωματωμένα στις τρέχουσες αποτιμήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι από τον ASE 20 μόνο μία μετοχήενισχύεται, αυτή της Τιτάν!

Σ.Κ.Χ.