• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:33 - 02 Νοε 2007

Ψυχραιμία, μία κουβέντα είναι...

Αυτοσυγκράτηση συνιστούν οι επαγγελματίες της αγοράς, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο για τους αγοραστές, που με βιαστικές κινήσεις, επαναφέρουν την αγορά από τα όρια των 5.200 μονάδων, στις 5.300. Ακόμα και οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν να ανακάμπτουν με τον Dax να περιορίζει τις πρωϊνές απώλειες σε -0,47% και τον Cac σε -0,27%. Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες της αγοράς, σημειώνουν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο καλύτερης συνεδρίασης σήμερα στην Wall Street.


O χρηματιστηριακός εκπρόσωπος της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ κ. Κ. Φέγγος, είναι από εκείνους τους επαγγελματίες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς που κρατούν μικρό καλάθι.

«Με φοβίζουν οι διακυμάνσεις των αγορών. Στους πελάτες μου έχω συστήσει την αύξηση ρευστότητας, δεδομένου ότι το Χ.Α., από την αρχή του χρόνου διαπρέπει με κέρδη τουλάχιστον 20%, σε σχέση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια».

Από τις μετοχές που διακινούνται αυτή την ώρα στο ταμπλό 141 ενισχύονται, έναντι 78 που υποχωρούν και 136 που διατηρούν αμετάβλητη τιμή. Οι συναλλαγές δείχνουν περισσότερο συγκρατημένες σε σχέση με χθες.

Κάτω από το 1 εκατ. ευρώ εισρέει στο σύτημα ανά λεπτό και ο συνολικός τζίρος υπερβαίνει τα 276,8 εκατ. ευρώ, με μόλις 23 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Η μετοχή της Εθνι8κής Τράπεζας είναι αυτή που κάνει την διαφορά στον τραπεζικό κλάδο με εντολές αγορών από όλα τα μεγάλα σπίτια.

Η μετοχή έφτασε τα 47,50 ευρώ με περίσσότερα από 1 εκατ. τεμάχια και κέρδη σχεδόν κατά 2%. Επιστροφή στα 28 ευρώ για την Πειραιώς, με την αγορά να επιβραβεύει την μετοχή της τράπεζας για τα θεαματικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και εννεαμήνου της τρέχοουσας χρήσης.

Μικρή αντίδραση για Eurobank και Alpha, στα 26,82 και 25,42 ευρώ αντίστοιχα. Μικρή αντίδραση για το Τ.Τ. πάνω από τα 14 ευρώ και την Κύπρου, στα 13,24 ευρώ. Σε ιστορικά υψηλά οδηγείται και πάλι η ΕΧΑΕ, αντίδραση σημειώνει η μετοχή της Coca Cola, στα 42,02 ευρώ.

Στα ιστορικά της υψηλά φαίνεται να οδηγείται και η μετοχή της Ιντραλότ, στα 29,80 ευρώ. Απώλειες 2,245 για την Τέρνα, με πολλούς ξένους να ρευστοποιούν για να μπουν στην δημόσια εγγραφή της Τέρνα Ενεργειακή που λήγει σήμερα.