• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στην Κωνσταντινούπολη επαναπατρίστηκαν 137 ακτιβιστές του στολίσκου «Sumud» μετά την αναχαίτισή του από το Ισραήλ
19:15 - 04 Οκτ 2025

Στην Κωνσταντινούπολη επαναπατρίστηκαν 137 ακτιβιστές του στολίσκου «Sumud» μετά την αναχαίτισή του από το Ισραήλ

Με ειδική πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών, που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ, έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη στις 15:40 (ώρα Ελλάδας) οι 137 ακτιβιστές που είχαν τεθεί υπό κράτηση για τη συμμετοχή τους στον στολίσκο που είχε ως στόχο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 36 Τούρκοι πολίτες, καθώς και 101 υπήκοοι άλλων χωρών, όπως των Ηνωμένων Πολιτειών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αλγερίας, του Μαρόκου, της Ιταλίας, του Κουβέιτ, της Λιβύης, της Μαλαισίας, της Μαυριτανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας και της Ιορδανίας.

Οι ακτιβιστές συμμετείχαν στον στολίσκο «Sumud», ο οποίος επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.