- Τέσσερα προγράμματα με προωθητική ενέργεια:
1. «Conn-x Pay As You Talk 2Mbps»
2. «Conn-x Pay As You Talk 24Mbps»
3. «Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 2Mbps»
4. «Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 24Mbps»
- Οκτώ στην κατηγορία επιχειρηματικών προγραμμάτων «OTE Business DP Plus 2Mbps/24Mbps».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος των οικονομικών προγραμμάτων συνδυαστικών υπηρεσιών προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση, που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ στις λιανικές αγορές πρόσβασης και κλήσεων.
Τι απαντά ο ΟΤΕ
Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων με την οποία ανακοινώνει ότι ενέκρινε 12 οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, αλλά και σχετικών ερωτήσεών σας, διευκρινίζεται ότι:
· Πρόκειται για ένα και μόνο νέο πρόγραμμα, για επιχειρησιακούς πελάτες που μπορεί να έχουν από μια (1) έως τέσσερις (4) συνδέσεις (2Mbps ή 24Mbps), το οποίο εγκρίνεται με καθυστέρηση, καθώς είχε κατατεθεί σχεδόν προ τριμήνου.
· Τα υπόλοιπα 4 «προγράμματα» αφορούν μία πασχαλινή προωθητική ενέργεια των καταστημάτων ΟΤΕ για διάθεση δωροεπιταγής 50 ευρώ σε 4 υφιστάμενα και ήδη εγκεκριμένα προγράμματα του ΟΤΕ.
· Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί βάσει του κοστολογικού μοντέλου του 2011. Για τους εναλλακτικούς παρόχους η ΕΕΤΤ έχει ήδη, από τα μέσα Φλεβάρη, καθορίσει μειωμένες τιμές χονδρικής βασισμένες στο κοστολογικό μοντέλο του 2012 που εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην Επιτροπή νέα, έως και 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία για τα οποία η ΕΕΤΤ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.
Με την εν λόγω ανακοίνωση δημιουργείται στο κοινό η λανθασμένη εντύπωση ότι η ΕΕΤΤ εγκρίνει ικανό αριθμό προγραμμάτων του ΟΤΕ, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλές προωθητικές ενέργειες υφιστάμενων, ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΟΤΕ.
Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός αφήνεται ελεύθερος να λανσάρει καθημερινά νέα προγράμματα, η ΕΕΤΤ έχει αφεθεί να ρυθμίζει ακόμα και τις πασχαλινές δωροεπιταγές, όταν αυτές αφορούν στον ΟΤΕ.



