Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 24571/ 2-7-2008 επιστολής του Χ.Α η Διοίκηση της Εταιρείας ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
Η εταιρεία Lannet Επικοινωνίες ΑΕ την 1.2.2008 ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 60 εκ με την εταιρεία Halcyon Capital,η οποία θα πραγματοποιείτο με την έκδοση διαδοχικών, μηνιαίων σειρών ομολογιακών δανείων μετατρέψιμων σε μετοχές που θα αγοράζονταν από επενδυτές που θα υπεδείκνυε η Halcyon Capital ή από την ίδια. Σκοπός της χρηματοδότησης αυτής ήταν να χρησιμοποιηθεί αφενός ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας αφετέρου δε για την υλοποίηση του επιχειρησιακού της σχεδίου. Με την υπογραφή της συμφωνίας, εκδόθηκε η πρώτη σειρά για ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 3 ετών και με ετήσιο επιτόκιο 7%. Σε περίπτωση εξάσκησης του δικαιώματος μετατροπής, η τιμή μετατροπής έχει οριστεί σε 0,50 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι στην ονομαστική της αξία.
Σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω συμφωνίας, το υπόλοιπο ποσό των 55 εκ. ευρώ επρόκειτο να αντληθεί σταδιακά από την Lannet μέσα στους επόμενους 12 μήνες και το ύψος του εκάστοτε ποσού θα ήταν ανάλογο με τις συνθήκες της αγοράς και τις ανάγκες της εταιρείας.
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα, την απροθυμία των επενδυτών να επενδύσουν σε σειρές του ΜΟΔ με δεδομένο ότι η ουσιαστική τους εξασφάλιση είναι η μετατροπή σε μετοχές. Έτσι με την σημαντική πτώση των τιμών των μετοχών και τις συνεπακόλουθες αρνητικές αποδόσεις στα χαρτοφυλάκια τους, έγινε πρακτικά αδύνατη η υπό τις παρούσες συνθήκες συνέχιση της χρηματοδότησης στα συμφωνηθέντα ποσά.
Επίσης λόγω του δυσμενούς χρηματιστηριακού κλίματος, η πορεία της τιμής μετοχής της εταιρείας ήταν ισχυρά καθοδική, σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από την ονομαστική της αξία. Τα ανωτέρω γεγονότα είχαν σαν αποτέλεσμα οχρηματοδότης να είναι απρόθυμος σήμερα να προχωρήσει στην χρηματοδότηση των επόμενων σειρών του ΜΟΔ.
Η ΛΑΝΝΕΤ στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη του δικτύου MPLS, στην ανάπτυξη τουWiΜax και στον σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων στις παραπάνω τεχνολογίες με σκοπό την απεξάρτησή των πελατών της από το πάγιο του ΟΤΕ και την δυναμική της είσοδο σε Ασύρματες Ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Έτσι η μη διάθεση των ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών έως σήμερα, η υστέρηση εσόδων από τις μειώσεις τιμών και τα ζημιογόνα αποτελέσματα του 2008 δημιούργησαν σταδιακά παρενέργειες στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκε η άμεση εισροή κεφαλαίων, λόγω καθυστέρησης της χρηματοδότησης.
Δεδομένου της προσωρινής έλλειψης ρευστότητας αλλά και στην περίπτωση της μη συνέχισης της χρηματοδότησης από τον ως άνω χρηματοδότη, η εταιρεία έχει αποφασίσει και προβαίνει στα ακόλουθα μέτρα για την αντιμετώπιση της εν λόγω κατάστασης που εμφανίζεται σήμερα, εξαιτίας της οποίας η Διοίκηση ζήτησε από τις αρχές (ΧΑ και ΕΚ) την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της.
Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας, η εταιρεία ακολούθησε την Διαδικασία Συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, καταθέτοντας σχετική αίτηση (Συνδιαλλαγής) ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου (ν. 3588/2007, ΦΕΚ Α΄153/10.7.2007), λαμβάνοντας έτσι τα πλέον δραστικά μέτρα διεξόδου από την υφιστάμενη κατάσταση. Η σχετική αίτηση θα συζητηθεί από το αρμόδιο δικαστήριο την 1/10/2008.
Επιπροσθέτως επί της ως άνω αίτησης εξεδώθη η από 2.7.2008 ακόλουθη προσωρινή διαταγή:
«Μέχρι και την 1.10.2008 απαγορεύει, σε κάθε τρίτο προμηθευτή της εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ, να διακόψει την παροχή των παρεχόμενων προς αυτή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υπό τον όρο της εξοφλήσεως κατά μήνα, των τιμολογούμενων τρεχουσών υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών, μέχρι την συζήτηση της εν λόγω αίτησης, ήτοι μέχρι 1.10.2008».
Η εταιρεία εκτιμά ότι με την κατάθεση της άνω αιτήσεως του άρθρου 99 του Ν. 3588/07 και την προστασία που της παρέχει η ανωτέρω προσωρινή διαταγή η περι



