• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:40 - 25 Αυγ 2009

Στα 181 με 182 εκατ ευρώ τα κέρδη της Alpha bank στο α' 6μηνο

Κέρδη περίπου 95 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα επιτύχει στο β΄ τρίμηνο του 2009 η Alpha bank ενώ συνολικά στο α΄ εξάμηνο διαμορφώνονται στα 181 εκατ ευρώ καταγράφοντας πτώση 56%.

Από τα οικονομικά στοιχεία του α΄ 6μήνου προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα ενθαρρυντικά.

1)Παρατηρείται αύξηση των εσόδων από τόκους λόγω της μείωσης των εξόδων από τόκους.
2)Οι προβλέψεις του β΄ τριμήνου θα είναι παραπλήσιες με τις προβλέψεις του α΄ τριμήνου
3)Παρατηρείται αύξηση του NPLs τείνοντας να πλησιάσει το 5%. Η τάση αυτή θεωρείται η κρατούσα τουλάχιστον στις μεγάλες τράπεζες.
4)Η πορεία του δανεισμού είναι εναρμονισμένη με την γενικότερη τάση της αγοράς.

Η διοίκηση της Alpha bank θα απαντήσει μετά το κλείσιμο του ΧΑ στο πλήθος των ερωτημάτων των ξένων αναλυτών. Προφανώς και θα απαντηθούν ερωτήσεις όπως πότε θα υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου , τι θα γίνει με τις επισφάλειες , τι κέρδη θα εμφανίσει το 2009.

Πέτρος Λεωτσάκος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.