• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:22 - 08 Απρ 2013

ΟΤΟΕ: «Βολές» κατά της κυβέρνησης για τη συγχώνευση ΕΤΕ - Eurobank

Σε αφελληνισμό και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος της χώρας στοχεύουν οι παρεμβάσεις της τρόικας στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank που οδηγούν τις δύο Τράπεζες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αναφέρει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η απόφαση αυτή που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα έχει και οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, που αποβλέπουν στον έλεγχο όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε δυνατότητας εθνικής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις στο μέλλον, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ προσθέτει ότι η κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δέσμια των μνημονιακών επιλογών που επέβαλε η τρόικα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας.

Η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι, αυτή η εξέλιξη που υπονομεύει συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας, δεν πρέπει και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή.