Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, σημειώθηκε νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, στο Φαρμακονήσι.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ ανέρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση για την κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ, στην οποία περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και εντός του FIR Αθηνών αναφερόταν ως «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης». Τελικά, το λάθος διορθώθηκε το ίδιο απόγευμα.
Το εξάμηνο που ακολουθεί είναι κρίσιμο για εθνικά θέματα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρέθηκαν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και το Κυπριακό.



