• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΜΕΤΑΛΛΑ

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα υπογραφούν οι βασικοί όροι συμφωνίας (term sheet), μεταξύ της Αλουμύλ, του βασικού της μετόχου Γ. Μυλωνά και των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής. Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πέσουν οι τελικές υπογραφές για τη συμφωνία της αναδιάρθρωσης.  Η βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ  θα επιβεβαιωθεί και στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2019 που θ' ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ που θα επιβεβαιωθεί και στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2019 επισπεύδει τη συμφωνία με τους δανειστές αρκετά νωρίτερα καθώς η διοίκηση φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της επανόδου της εταιρίας και του ομίλου σε υγιή και κερδοφόρο πορεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα υπογραφούν οι βασικοί όροι  συμφωνίας (term sheet), μεταξύ της Αλουμύλ, του βασικού της μετόχου Γ. Μυλωνά και των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής.

Nέος ιδιοκτήτης η «Hellenic Steel Acquisition Co», που είναι θυγατρική της αμερικανικής «Jordan International».

Την υπογραφή κοινοπρακτικού κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ με την Alpha Bank ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

 

Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ανακοινώνει την παράταση της συμφωνίας αναστολής (standstill agreement) με τις Πιστώτριες Τράπεζες μέχρι την 12.09.2019.

Οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται για την άρνηση, όπως αναφέρουν, της εργοδοσίας της χαλυβουργίας να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, μετά τη λήξη της τελευταίας στις 30 Απριλίου. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούν τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 Ιουνίου.

Αναστάτωση επικρατεί στο κλάδο μετάλλου καθώς είναι πολλές οι επιχειρήσεις που είτε οδεύουν προς κλείσιμο είτε απολύουν εργαζομένους. Με αφορμή αυτές τις αρνητικές εξελίξεις προκηρύσσεται αύριο 3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, διαμαρτυρόμενοι για την κρίση όπως υποστηρίζουν στον κλάδο του Μετάλλου συνεχώς βαθαίνει και οι εργαζόμενοι  οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Το τμήμα αναδιάρθρωσης της Deloitte Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Χατζηπαύλου, Financial Advisory Services Partner, έχει ορισθεί ως ειδικός σύμβουλος στην αναδιάρθρωση και πώληση μέρους του Ενεργητικού της υπό εκκαθάρισης Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρεία Χάλυβος, με διακριτικό τίτλο Hellenic Steel Co, από την 21η Ιουνίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης διεθνούς δημοσίου διαγωνισμού από τους εκκαθαριστές της εταιρείας.

Τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 (συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης των αποτελεσμάτων.

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που έλαβε χώρα στις 23 Μαΐου 2019.

 

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor παρουσίασε αύξηση κατά 4,5% για πρώτο τρίμηνο του 2019 και ανήλθε σε 551,9 εκ. ευρώ έναντι 528,2 εκ.ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ενοποιημένο επίπεδο κατά 3,8% και στη βελτίωση του μίγματος προϊόντων, ενώ οι τιμές των μετάλλων κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στις 23 Μαϊου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 πμ, στο ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

 

Ολοκληρώθηκε η επενδυτική συμφωνία ανάμεσα στην Etem Bulgaria SA και τον Όμιλο Gestamp, όπως ανακοίνωσε η Viohalco.

σελίδα 1 από 161
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman