• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
Image
0
0
  • NASDAQ Composite0
  • S&P 5000
  • CAC 400
  • DAX0
  • FTSE 1000
  • Nikkei 2250
09:37 | 11 Ιαν 2017

Στον αστερισμό της προβοκάτσιας

Άγγελος Κωβαίος

Άγγελος Κωβαίος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ενας συνδυασμός γεγονότων των τελευταίων ημερών διαμορφώνει μία εικόνα που μπορεί - ειδικώς σε συνδυασμό με κάποιο τυχαίο ή ατυχές περιστατικό - να επηρεάσει τις εξελίξεις στην χώρα με τρόπο καθοριστικό τους επόμενους μήνες. 

Η ελευση της κακοκαιρίας, σφοδρής μεν αλλά προαναγγελθείσας, ανέδειξε και πάλι φαινόμενα διάλυσης και ανεπάρκεια των αρχών να αντεπεξέλθουν σε αυτό για το οποίο προορίζονται: τις έκτακτες συνθήκες. 

Οσο και αν οι χιονοπτώσεις ήταν σφοδρές σε κάποιες περιοχές, η αδυναμία των αρμοδίων, κυρίως των επικεφαλής, να προνοήσουν, να ενημερώσουν, να συντονίσουν ενέργειες, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον στοιχειώδους ασφάλειας με την  παρέμβασή τους ήταν και πάλι παροιμιώδης. 

Ούτε μία κυβερνητική σύσκεψη δεν συγκάλεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει αφοσιωθεί μονοθεματικά στο Κυπριακό, τις εξελίξεις του οποίου ούτε καν επηρεάζει και που πάντως τα χαμόγελά του στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν μεταδίδουν συναίσθηση της σοβαρότητας του ζητήματος. 

Η κακοκαιρία και ο χειμώνας (που ήταν γνωστό ότι θα έλθει…), βρήκε σε δραματική κατάσταση και τις χιλιάδες των προσφύγων που στιβάζονται στους άθλιους καταυλισμούς που τους «προσφέρει» το κατά τα άλλα πλεονασματικό σε ψυχή (κατά την φράση του Πρωθυπουργού) Ελληνικό κράτος. Μόλις την Τρίτη σκέφτηκε κάποιος την μαγική λύση να μεταβούν κάποια πλοία στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου για να φιλοξενήσουν μερικούς από τους ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες που ξεπαγιάζουν έως και τώρα σε αντίσκηνα και άθλιους καταυλισμούς. Το δυστύχημα με το ζήτημα των προσφύγων είναι ότι έχουν μετατραπεί σε έρμαιο διαφόρων προθύμων (“αλληλέγγυων” και ΜΚΟ) και… απροθύμων ή αδυνάμων να πράξουν τα δέοντα. Συνεπώς ένα ατυχές γεγονός ή μία προβοκάτσια (γιατί να την αποκλείσει κανείς σε αυτήν την χώρα;), θα μπορούσε να προκαλέσει εξελίξεις καταλυτικές. 

Οσο εκτυλίσσονται όλα αυτά, μία τρομοκρατικη επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης, από τύχη και μόνο, όπως φαίνεται, δεν είχε θύμα. Η δολοφονική απόπειρα με το Καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας και κρίσης, αν ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε είχε πεθάνει. 

Η αστυνομία ανέφερε ότι ανέμενε τέτοιες επιθέσεις έπειτα από την σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Παρά ταύτα όχι μόνο δεν μπόρεσε να τις αποτρέψει αλλά και παρακολούθησε ως θεατής τον δράστη να χτυπά και να αποχωρεί. Στο πεδίο της ασφάλειας πιθανολογείται από κάποιους ότι θα κριθούν πολλά, ειδικώς όσο η ανεξέλεγκτη δράση στο γκέτο των Εξαρχείων συνεχίζεται. Και εκεί, το έδαφος για προβοκάτσιες είναι πολύ εύφορο. 

Add comment

ˆ back to top

Από Θέσεως

Άγγελος Κωβαίος
Άγγελος Κωβαίος Η δεύτερη κυβέρνηση του βουνού

Εχοντας ψηφίσει το 4ο μνημόνιο,…

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Κωνσταντίνος Μίχαλος Και ο φορολογούμενος έχει δικαιώματα

Οι σχέσεις αμοιβαίας δυσπιστίας και…

Νίκος Ρούσσης
Νίκος Ρούσσης Κρατάει (Χ)ρόνια αυτή η κολώνι(Α)!

Μέχρι το Στρασβούργο ακούσθηκαν οι…