• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
Image
0
0
  • NASDAQ Composite0
  • S&P 5000
  • CAC 400
  • DAX0
  • FTSE 1000
  • Nikkei 2250
14:17 | 15 Μαρ 2017

Το ΕΒΕΑ στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για να μπορέσει να βγει από το τέλμα της ύφεσης και της ανεργίας, η Ελλάδα χρειάζεται νέες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις γνώσεις των νέων ανθρώπων, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η χώρα μας διαθέτει σήμερα πλήθος καταρτισμένων και φιλόδοξων ανθρώπων, με ταλέντο και καινοτόμες ιδέες, που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στη δημιουργία νέων, δυναμικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος αυτού του δυναμικού μένει αναξιοποίητο, εξαιτίας παραγόντων όπως η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδότηση, το πολύπλοκο διοικητικό περιβάλλον, αλλά και ο στιγματισμός της επιχειρηματικής αποτυχίας.

 

Είναι ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και των εκπροσώπων των επιχειρηματικών δυνάμεων της χώρας, να διαμορφώσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΑ έχει δημιουργήσει μια σειρά από υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες.

 

Μια από τις σημαντικότερες είναι η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) η οποία αναπτύχθηκε το 2014 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 203 και σήμερα λειτουργεί ως αυτοχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΒΕΑ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, από το 2014 λειτουργεί το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, το οποίο αξιοποιεί μια επιτυχημένη διεθνή πρακτική για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και επενδυτικές προτάσεις για νέες ή και καινοτόμες επιχειρήσεις. Συνδέοντας τη δραστηριότητα των δύο δομών, το ΕΒΕΑ πραγματοποιεί σε τακτική βάση παρουσιάσεις νεοφυών σχημάτων της Θερμοκοιτίδας στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.

 

Πρόσφατα, μάλιστα, το ΕΒΕΑ και η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσαν τη θεσμοθέτηση των βραβείων Athens Start-Up Awards, για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις, με σκοπό την επιβράβευση των προσπαθειών νέων επιχειρηματιών, με καινοτόμες ιδέες και εξωστρεφές όραμα. Η στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αποτελεί ζωτικής σημασίας ζητούμενο σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο. Είναι χρέος όλων μας, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, να εντοπίσουμε και να αξιοποιήσουμε από κοινού, τις μικρές αλλά σημαντικές εστίες δημιουργίας και προοπτικής, που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα μας.

Add comment

ˆ back to top

Από Θέσεως

Άγγελος Κωβαίος
Άγγελος Κωβαίος Η δεύτερη κυβέρνηση του βουνού

Εχοντας ψηφίσει το 4ο μνημόνιο,…

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Κωνσταντίνος Μίχαλος Και ο φορολογούμενος έχει δικαιώματα

Οι σχέσεις αμοιβαίας δυσπιστίας και…

Νίκος Ρούσσης
Νίκος Ρούσσης Κρατάει (Χ)ρόνια αυτή η κολώνι(Α)!

Μέχρι το Στρασβούργο ακούσθηκαν οι…