Δεν είναι καιρός για να πετάμε τίποτα. Από τη μια πιρουνιά χόρτα που έμεινα από το βράδυ μέχρι ο κιμάς από τα μακαρόνια και τα λαδερά που δεν αρέσουν στα παιδιά.
Οι «Αλχημιστές» της σύγχρονης μνημονιακής κουζίνας έχουν τη λύση.
Λαδερά
Ο,τι κι αν είναι, αρακάς, φασολάκια κλπ, μην τα πετάτε. Ακόμα κι αν έχουν μαγειρευτεί με άνηθο, αυτό το παλιό φαγητό μπορεί να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε κοκκινιστού. Ακολουθείστε τη συνταγή του κοκκινιστού (μοσχάρι, κιμάς κλπ) και απλά προσθέστε το λαδερό που σας έχει μειώνει, μειώνοντας φυσικά το λάδι και τη ντομάτα που θα ρίξετε στο νέο σας φαγητό. Δεν ξέρετε πόσο ωραίο κοκκινιστό θα βγει!
Χόρτα
Σας έμειναν λίγα χόρτα και κανείς δεν τα τρώει; ‘Η είναι πολύ λίγα για να τα φάει ένας; Πάρτε τα, ψιλοκόψτε τα και χτυπήστε τα με δύο αυτά. Κάντε τα, δηλαδή ομελέτα. Μούρλια!
Και μία παραλλαγή: Βάλτε στο τηγάνι ή το ταψάκι μπαγιάτικο ψωμί (μία λεπτή στρώση) και ρίξτε την ομελέτα με τα χόρτα και από πάνω λίγο τριμμένο τυρί; Ξέρετε πώς θα μοιάζει; Σαν σουφλέ!
Διαβάστε τη συνέχεια στο eranistis.eu - The Personal Finance Magazine
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr