• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:11 - 06 Μάι 2009

Διόρθωση 20 λεπτών- Νέα άνοδος με εντολές από εξωτερικό

Μετά τον αγοραστικό πυρετό των ξένων επενδυτών χθες για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές σήμερα είναι εκ νέου αγοραστές, αν και με μικρότερη ένταση σημειώνουν χρηματιστηριακά στελέχη. Μετά από μία μεγάλη άνοδο οι ξένοι είναι μεν αγοραστές αλλά λιγότερο ενθουσιώδεις σημειώνουν παράγοντες της αγοράς. Είναι αρκετές όπως φαίνεται πάντως οι εντολές για να απορροφήσουν την προσφορά και να οδηγήσουν το ΧΑ σε νέα ανοδική κίνηση μετά από μία μικρή διόρθωση διάρκειας 20 λεπτών που παρατηρήθηκε στο άνοιγμα.

Ο γενικός δείκτης βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης να χάνει μέχρι και 1,27% και στη συνέχεια κινήθηκε εκ νέου ανοδικά. Μετά από 45 λεπτά συνεδρίασης ενισχύεται κατά 0,44% και βρίσκεται στις 2.170 μονάδες. Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου παραμένουν στο επίκεντρο με τη Eurobank να καταγράφει άνοδο 5%. Aνω του 4% είναι τα κέρδη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που δεν έχει ακολουθήσει τη μεγάλη κίνηση του τραπεζικού κλάδου και τώρα καλύπτει το χαμένο έδαφος. Νέα κίνηση για limit up από Proton Bank, Aspis Bank και Εμπορική ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει και η Τράπεζα Αττικής και η Γενική Τράπεζα.

Στο υπόλοιπο ταμπλό ξεχωρίζει η κίνηση της Forthnet, της Alapis και της Ιντρακόμ. Αγοραστές εντοπίζονται και στη μετοχή του ΟΛΠ με τις πληροφορίες να φωτογραφίζουν τη Morgan Stanley. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει πράξη 80 ενισχύονται και 43 υποχωρούν. Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών η οποία προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ελαφρώς ανοδικά.

Γ.Κατικάς