• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:36 - 24 Ιουν 2009

Kέρδη χωρίς τις τράπεζες για το Χ.Α.

Τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία από τις ΗΠΑ για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ήταν αυτό που ήθελαν οι αγορές και στις δύο άκρες του Αστλαντικού Ωκεανού, για να μη χάσουν την ευκαιρία για ένα ακόμα πάρτι. Πάνω από 25 ανέρχονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πάνω από 1% ο Dow Jones στη Wall Street, με το Χ.Α. να κινείται ανοδικά μεν, χωρίς τη συμμετοχή των blue chips και των τραπεζών δε.

Τα κέρδη για το γενικό δείκτη του Χ.Α. διαμορφώθηκαν σε 1,47%, στις 2.199,11 μονάδες (ούτε καν στις 2.200). Τόσο οι μαύρες και άραχνες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, όσο και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για ανεργία στο 10% και έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ, δε δημιουργούν και το πιο ομαλό οικονομικό περιβάλλον για τη διενέργεια συναλλαγών στο Χ.Α. Η επιφυλακτικότητα στη κοινότητα των επενδυτών περισσεύει, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και δύο εβδομάδες όλοι ομιλούν περί διόρθωσης. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η αγορά, όσο βρίσκεται πάνω από το κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, δηλαδή τις 2.070 μονάδες, λειτουργεί καθησυχαστικά. Όσο κι αν αναμένεται διόρθωση, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για νέα χαμηλά, σχολιάζουν οι ρηματιστές.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε σήμερα στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και κυρίως στη mid cap που έκλεισε με κέρδη πάνω από 2%, ο ASE 20 πάνω από 1% και κατά 0,7% ενισχύθηκε ο small cap. Οι συναλλαγές λόγω επιφυλακτικότητας, ήταν υποτονικές, στα 135 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα χαρτιά να κλείνουν ανοδικά, 149, έναντι 65 που υποχώρησαν. Τα μεγαλύτερα κέρδη στον 20άρη κατέγραψε ο Μυτιληναίος πάνω 6%, με τη διοίκηση του ομίλου να εκφράζει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Λάρκο.

Κέρδη 5,26% κατέγραψε η ΜΕΤΚΑ. Από εκεί και πέρα, υπεραπέδωσε η Βιοχάλκο με άνοδο 6,03%, Τιτάν 4,43% (υψηλό μέρισμα), ενώ οριακή ήταν η άνοδος για τις περισσότερες από τις μεγάλες τράπεζες. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η Ιντρακόμ με κέρδη 5,41%, Frigoglass πάνω από 8%, Folli Follie 6,37%, Σιδενόρ 4,27%, Αβαξ 7,21%, Μηχανική σχεδόν κατά 5%. Αξιοσημείωτος ήταν ο όγκος για μία ακόμα συνεδρίαση στην Alapis, που ενισχύθηκε κατά 2,83%, διακινώντας περίπου 7 εκατ. τεμάχια.

Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.