Με τόσο χαμηλό τζίρο και με τη Wall Street να αργεί, ούτε το short selling είναι εύκολο να βρει έδαφος, σχολιάζουν χρηματιστές, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεγάλες αγορές την περίοδο Μαρτίου - Μαϊου από τους Έλληνες επενδυτές, θεσμικούς και μεγαλοιδιώτες, είναι ο βασικός λόγος που δε βγαίνει προσφορά. Δηλαδή, κάθονται στις θέσεις τους και έχουν το δικό τους επενδυτικό ορίζοντα. Χρηματιστές, αποδίδουν στο παράγοντα αυτό το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη, που οι αγορές σημείωναν δυναμική άνοδο, το Χ.Α. ανταποκρίθηκε με λιγότερα κέρδη και χθες, Παρασκευή, την ημέρα της μεγάλης πτώσης, το Χ.Α. υποχώρησε κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.
Οι πιέσεις στις τράπεζες και κυρίως σε Eurobank και Πειραιώς, ασκούνται με πολύ μικρούς όγκους, της τάξης των 200 - 300 χιλιάδων τεμαχίων. ΕΤΕ, Marfin Popular και Alpha κινούνται σταθεροποιητικά, ενώ ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις και στα υπόλοιπα χαρτιά του ASE 20. Ίδια γεύση επικρατεί και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με εξαίρεση τη συνέχεια των εντολών αγοράς στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (2,02%), ΕΥΔΑΠ (1,94%), Folli Follie (1,66%).
Σ.Κ.Χ.
Με απελπιστικά χαμηλό τζίρο εξελίσεται η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χ.Α., εξαιτίας της αργίας στη Wall Street (εορτασμός της μέρας της Ανεξαρτησίας στις 4/7). Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., δείχνει να σταθεροποιείται στα όρια των 2.200 μονάδων, με την πλειοψηφία των μετοχών στο «κόκκινο», 123, έναντι 64 που ενισχύονται και 47 που μένουν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, μόλις στα 43 εκατ. ευρώ, έπειτα από τέσσερις ώρες συναλλαγών.



