Στο εσωτερικό, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, τροφοδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ειδικά, το αν θα υπάρξει συγχώνευση του Οργανισμού με την θυγατρική εταιρεία Cosmote, φέρνει τον όμιλο σε διοικητική κρίση, αφού φήμες κάνουν λόγο για παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κ. Ε. Μαρτιγόπουλο.
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για την Εθνική Αφαλιστική, για την οποία η ΕΤΕ υπέβαλε δημόσια πρόταση για το 23%, σημαντικά τα κέρδη για την ΑΕΓΕΚ, που ενισχύεται κατά 4,35%, λόγω των πληροφοριών, που αφορούν στην σύμπραξη της κατασκευαστικής με ινδικό κατασκευαστικό όμιλο - πληροφορία που πρώτο μετέδωσε το "R".
Οριακά τα κέρδη για την ΕΤΕ, στα 43,78 ευρώ και την Alpha Bank, στα 24,52.
Αντιθέτως, σημαντικά υποχωρούν Πειραιώς και Eurobank (σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου) κατά 1,58% και 1,03% αντίστοιχα.
Στα 37,20 ευρώ ενισχύεται η Coca Cola, θετικό το πρόσημο για την Ιντρακόμ, στα 4,62, νέα άνοδος για την Lavipharm, στα 3,82.
Αμετάβλητη η μετοχή της ΔΕΗ, στα 25,60 και ΕΧΑΕ, στα 22,20, ενώ διόρθωση, έπειτα από συνεχόμενο ράλι τριών συνεδριάσεων, παρατηρείται στην Αττικής, που υποχωρεί κατά 2,64%, στα 4,40 ευρώ.
Την εντύπωση ότι η αγορά δεν θέλει να αποχωρίστεί τις 5.000 μονάδες, δίνει έπειτα από μιάμιση ώρα συναλλαγών ο γενικός δείκτης. Αν και η πλειοψηφία των μετοχών, 100, υποχωρεί και 84 μόνο ενισχύονται, ο γενικός δείκτης του Χ.Α., διατηρείται κοντά στα χθεσινά επίπεδα, στις 5.024, πραγματοποιώντας πολύ μικρές διακυμάνσεις. Στον αντίποδα, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούν μιά σειρά από ανακοινώσεις μακρο/οικονομικών στοιχείων, που συνδέονται με τις παραγγελίες κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι αναλυτές θεωρούν ότι είναι πολύ πρόωρο να αποτιμηθεί η ευεργετική απόφαση της Fed, να περικόψει τα επιτόκια του δολαρίου κτά 0,50%.



