• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:45 - 14 Οκτ 2009

Μυστήριο πίσω από την αναβολή της ΓΣ της ΕΒΖ

Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση της ΕΒΖ η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το γραφείο του νέου υπουργού Οικονομίας κ.Παπακωνσταντίνου δόθηκε εντολή να αναβληθεί η γενική συνέλευση χωρίς να υπάρχει σαφής αιτιολογία.

Η ΓΣ είχε προγραμματισθεί περίπου 1,5 μήνα νωρίτερα. Η εντολή αναβολής είτε είναι μια τυπική διαδικασία , είτε συντρέχουν άλλοι λόγοι βαθύτεροι. Όσον αφορά το μέλλον της ΕΒΖ η διοίκηση Μηλιάκου της ΑΤΕ είχε εισηγηθεί να κρατικοποιηθεί ώστε η τράπεζα να απεγκλωβιστεί από ένα βαρίδι ετών. Η λύση για την ΕΒΖ είναι πολιτική και όχι επιχειρηματική καθώς η μητρική τράπεζα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζάχαρης και ως εκ τούτου απαιτείται πολιτική πρωτοβουλία.

Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.