• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:49 - 08 Σεπ 2009

ΟΠΑΠ: Στα 23,95 ευρώ η τιμή-στόχος από BETA Securities

Σε υποβάθμιση της τιμής στόχο του ΟΠΑΠ, στα 23,95 ευρώ από 25,00 ευρώ, προέβη η BETA Securities, διατηρώντας τη σύσταση της μετοχής σε «overweight», ύστερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών στην Πορτογαλία.

Ειδικότερα, νόμιμο - υπό προϋποθέσεις - με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίθηκε το κρατικό μονοπώλιο στην αγορά στοιχηματισμού της Πορτογαλίας, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σήμερα, μία απόφαση που αφορά άμεσα και τον ΟΠΑΠ.

Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει επεκτείνει το κρατικό μονοπώλιο στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και στο Διαδίκτυο.

«Η απαγόρευση που επιβάλει η πορτογαλική νομοθεσία σε εταιρίες διαχείρισης (τυχερών παιχνιδιών) όπως η bwin (διαχειριστής της betandwin.com) για την προσφορά τυχερών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με την ελευθερία παροχής υπηρεσιών», δήλωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.