Χθες η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε πάνω από 1% στα 17,6 ευρώ ως απόρροια της τεχνικής βελτίωσης που είχε σημειωθεί τις ημέρες πριν την αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου. Η μετοχή της Εθνικής είχε ενισχυθεί καθώς προφανώς ορισμένα χαρτοφυλάκια ήθελαν να αποκοπεί η μετοχή σε υψηλά επίπεδα. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η μετοχή της Εθνικής να κινηθεί και κάτω των 17 ευρώ με πιθανότερο σενάριο να κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 16 και 17 ευρώ.
Όμως η κρίσιμη περίοδος για την μετοχή της Εθνικής είναι η έναρξη και λήξη των δικαιωμάτων στις 8 με 16 Ιουλίου. Εκείνη την περίοδο αναμένεται μεγάλη κινητικότητα στα δικαιώματα και στην μετοχή οπότε ίσως να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην μετοχή που θεωρητικά θα μπορούσε να την οδηγήσει και προς την περιοχή των 15 ευρώ λόγω τακτικών arbitrage.
Όσον αφορά την Geniki ακολούθησε άλλη συμπεριφορά σε σχέση με την Εθνική. Ο τίτλος δεν είχε «φουσκώσει» τεχνικά και με αφορμή την περιορισμένη διασπορά μετοχών εκδηλώθηκαν κερδοσκοπικές τακτικές που οδήγησαν την μετοχή σε αξιόλογα κέρδη της τάξης του 11%. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 1,09 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι κατά την διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μεταξύ 8 και 16 Ιουλίου η κινητικότητα θα είναι εξίσου μεγάλη λόγω της πώλησης αρκετών δικαιωμάτων π.χ. το ΜΤΣ δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα του.
Θεωρητικά η μετοχή της Geniki θα κινηθεί πιο κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου δηλαδή τα 0,72 ευρώ. Η χθεσινή εικόνα για την Geniki ήταν συγκυριακή και σύντομα όπως και η Εθνική θα «εγκλωβιστούν» στα γρανάζια των αυξήσεων κεφαλαίου και των τακτικών arbitrage που θα εκδηλωθούν.
Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09:12 - 03 Ιουλ 2009
Πως θα κινηθούν οι μετοχές της Εθνικής και της Geniki Bank εν μέσω αμκ;
Διαφορετική συμπεριφορά επέδειξαν οι μετοχές της Εθνικής και της Geniki bank που διαπραγματεύονται από χθες χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου. Οι τιμές των μετοχών αναπροσαρμόσθηκαν καθώς αφαιρέθηκε η αξία του δικαιώματος και στην Εθνική κατήλθε στα 17,89 ευρώ και στην Geniki στα 0,98 ευρώ.



