• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:26 - 27 Νοε 2008

ΕΣΕΕ: Δεν τίθεται ζήτημα εκπτώσεων πριν τις 15 Ιανουαρίου

Με αφορμή την έντονη δημοσιότητα που έχουν πάρει τα θέματα περί δήθεν πρόωρης έναρξης εκπτώσεων, εξωπραγματικών ποσοστών, λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές κλπ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αποσαφηνίζει τα εξής:

1. Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, βάσει ρητής διάταξης νόμου, θα αρχίσουν την 15η Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 28η Φεβρουαρίου 2009.

2. Οι προσφορές, με χρησιμοποίηση ποσοστού ή μη, μπορούν να πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, έως και την 14η Δεκεμβρίου 2008.

3. Η 28η Δεκεμβρίου 2008 είναι Κυριακή άρα κατά συνέπεια αργία και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση προσωπικού.

4. Οι μειώσεις στις τιμές αποτελούν πρακτική της κάθε επιχείρησης και δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ακόμη σε σχετική ανακοίνωσή της ότι το ελληνικό εμπόριο, αντιλαμβανόμενο την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει ήδη προχωρήσει στην κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των εμπορευμάτων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.

Είναι αυτονόητοότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει επώδυνες συνέπειες.