• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:51 - 15 Ιουλ 2009

Νέα γρίπη: Επιφυλακτικός για τα επιστημονικά συμπεράσματα ο Αβραμόπουλος

Επιφυλακτικός εμφανίζεται σχετικά με τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας που δημοσιεύτηκαν στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση «Νature» σχετικά με τις επιπτώσεις της νέας γρίπης στο αναπνευστικό σύστημα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας την Τρίτη στη ΝΕΤ ο κ. Αβραμόπουλος , τόνισε πως οι διαπιστώσεις αυτές δεν εναρμονίζονται με τις διαπιστώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε ως τώρα προκύπτει ομοιότητα της γρίπης με τη φονική γρίπη του 1918.

Ακόμη επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτεί το νέο εμβόλιο κατά της γρίπης, που αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ τα 290 έχουν φτάσει τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, από τα οποία τα 128 έχουν ιαθεί πλήρως. Μέχρις στιγμής, έχει διαπιστωθεί ένα σοβαρό περιστατικό.