• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:22 - 28 Αυγ 2009

Στάση στις τράπεζες- «Εφεδρείες» οδηγούν την άνοδο

Με πρωταγωνιστές σήμερα τις μετοχές του ΟΠΑΠ του ΟΤΕ και της ΔΕΗ η αγορά κινείται σε υψηλότερα επίπεδα μετά τη χθεσινή οριακή υποχώρηση, εναρμονισμένη με το θετικό κλίμα που κυριαρχεί και στις ευρωπαϊκές αγορές. Στάση για ...ξεκούραση στις τράπεζες καταγράφεται στο ταμπλό.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται 0,92% και βρίσκεται στις 2.567,79 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 15 εκατ. ευρώ αφορούν συναλλαγές σε προσυμφωνημένα πακέτα.

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ιντραλότ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΕΛΠΕ ενισχύονται σημαντικά και βοηθούν το γενικό δείκτη. Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί 0,35%, ενώ ο FTSE 20 ενισχύεται 0,60%. Κέρδη 1,14% καταγράφει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Υποχωρεί 3,14% η Eurobank, 2,11% η Πειραιώς, 1,54% η Marfin και οριακά η Alpha Bank και η Τράπεζα Κύπρου.

Η εικόνα για το σύνολο των μετοχών είναι μοιρασμένη με 86 τίτλους να ενισχύονται και άλλους τόσους να υποχωρούν. Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών είναι η ΑΕΓΕΚ και η Emporiki Bank με άνοδο άνω του 10%. Υποχωρεί η Ελτράκ, η Φιερατέξ, και η Interfish.

Στο ταμπλό συνεχίζουν να αποτυπώνονται τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εισηγμένες, με την προθεσμία να λήγει τη Δευτέρα. Επιπλέον αποτυπώνονται και οι εκτιμήσεις των αναλυτών και κυρίως των ξένων, οι οποίοι βλέπουν θετικά τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στον τραπεζικό κλάδο.