• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Handelsblatt: «Η ΕΚΤ θα εποπτεύει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης»
10:05 - 17 Αυγ 2012

Handelsblatt: «Η ΕΚΤ θα εποπτεύει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης»

Από την κάθε χώρα η καθημερινή επίβλεψη, με την ΕΚΤ να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις μεγάλου κινδύνου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εποπτεύει όλες τις τράπεζες στην Ευρωζώνη και αυτό περιλαμβάνει και τις τοπικές αποταμιευτικές τράπεζες στη Γερμανία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εκτελεστικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόταση τοποθετεί την Επιτροπή σε αντίθετο στρατόπεδο με τη γερμανική κυβέρνηση η οποία δεν βλέπει την ανάγκη για περισσότερους ελέγχους στις αποταμιευτικές τράπεζες, αναφέρει το άρθρο.

Η εφημερίδα μεταφέρει δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger η οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι τα σχέδια για την εποπτεία σε τράπεζες συστημικής σημασίας "βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ωστόσο για τις αποταμιευτικές τράπεζες που απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και ξεπέρασαν την κρίση πολύ ικανοποιητικά, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετους ελέγχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η καθημερινή εποπτεία θα συνεχίσει να διεξάγεται από τις εθνικές αρχές. Η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις σοβαρού κινδύνου.

Η ΕΚΤ δεν θα εποπτεύει παράλληλα όλες τις περιοχές του τραπεζικού τομέα, σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη άτομα με γνώση της κατάστασης στις Βρυξέλλες. Αναφέρει για παράδειγμα ότι η ΕΚΤ δεν θα ασχολείται με θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του καταναλωτή.