• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δραγασάκης: Έτοιμοι να υπογράψουμε
15:22 - 30 Μάι 2015

Δραγασάκης: Έτοιμοι να υπογράψουμε

Είμαστε «Έτοιμοι να υπογράψουμε», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Στην ερώτηση μάλιστα, «τι λείπει για την υπογραφή;», ο ίδιος απαντά με μια σύντομη αλλά, περιεκτική φράση: «η πολιτική βούληση όλων των μερiών».

Ο κ. Δραγασάκης, χαρακτηρίζει «ψευδές» ότι η Ελλάδα δεν παρουσιάζει συγκεκριμένα σχέδια και κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε «ιδιαίτερα λεπτομερείς προτάσεις, με συνοχή σε κάθε θέμα».

Ερωτηθείς «για ποιο λόγο υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα λένε οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και η Ελλάδα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές υπάρχει μια πολιτική ατζέντα, παράλληλη με την ακραιφνώς οικονομική. Και εκτός αυτού, εμείς δεν προσπαθήσαμε ποτέ να μπούμε σε "Δούρειο Ίππο", δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητα και τις ιδέες μας. Αντιθέτως, όλοι ξέρουν ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτή την νεοφιλελεύθερη έκδοση της Ευρώπης».

Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που η Ελλάδα προτείνει και δεν το δέχονται οι δανειστές;», το νούμερο δυο της κυβέρνησης απαντά: «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην λιτότητα, αλλά να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή, στον τρόπο λειτουργίας της, στο φορολογικό σύστημα, στο παραγωγικό μοντέλο».