• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:22 - 07 Σεπ 2009

Εκλογική αυτοδιαχείριση στον Συνασπισμό

Δεκτή έγινε τελικά, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για ψηφοδέλτιο από τις έντεκα συνιστώσες, χωρίς επικεφαλή, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία τη συμβιβαστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ωστόσο διαφώνησε η Ανανεωτική Πτέρυγα που έχει επικεφαλής τον κ. Κουβέλη

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν απορρίψει την προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Τσίπρας.

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος αποτελεί το αντίπαλο δέος προς την πλευρά Αλαβάνου, υποστήριξε διακαώς την υποψηφιότητα Τσίπρα, και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν νίκη Αλαβάνου την εξέλιξη αυτή.

Ο Συνασπισμός σύμφωνα με στελέχη του, έφθασε πολύ κοντά στην διάλυση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αποτελεί και το κύριο σώμα του Συνασπισμού, δεν θα είχε πρόβλημα να κατέβει αυτοδύναμα στις εκλογές αφήνοντας τον κ. Τσίπρα μόνο με τους υποστηρικτές του.

Τ.Λ