Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε πως το 2007 ήταν έτος ορόσημο, καθώς τα κέρδη ανήλθαν σε ύψος ρεκόρ για την εταιρεία. Επιπλέον τονίστηκε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις σε Ρουμανία και Τουρκία και όποια εξαγορά εταιρείας γίνει (Ρουμανία) ή όποια συνεργασία (Τουρκία) δεν θα απαιτεί κεφάλαια.
Ωστόσο αναμένεται στη γενική συνέλευση να παρθεί απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ούτε για το ύψος των κεφαλαίων που επιθυμεί να αντλήσει ούτε για τη χρονική περίοδο.
Επιπλέον θα κατατεθεί πρόταση για ακύρωση των ίδιων μετοχών που κατέχει και αποτελούν το 3,28% του συνόλου των μετοχών. Οι ίδιες μετοχές αναμένεται να ακυρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Αναφορικά με την απεργία στα λιμάνια επισημάνθηκε ότι δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία, αλλά αυτά επιλύονται μέσω λιμανιών του εξωτερικού και οδική μεταφορά των προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και μέσω του λιμανιού του Αστακού. Το κόστος μεταφοράς αυξάνεται και προς το παρόν δεν μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή. Επισημάνθηκε όμως πως αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση τελικά θα περαστεί στον τελικό πελάτη.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενέργειας όπου η εταιρεία συμμετέχει στην R.F. Energy με 40% σημειώθηκε πως οι επενδύσεις που προγραμματίζονται για την επόμενη τριετία αναμένεται να ανέλθουν στα 250 εκατ. ευρώ. Επίσης σημειώθηκε πως το αιολικό πάρκο στην Αρκαδία (15MW) είναι έτοιμο και λειτουργεί.
Γ.Κ.



