• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:06 - 11 Οκτ 2007

Wal-Mart: Αύξηση 1,4% στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου

Αυξημένες κατά 1,4% ήταν οι πωλήσεις της Wal-Mart κατά το μήνα Σεπτέμβριο, καθώς οι καταναλωτές, μετά τους φουσκωμένους λογαριασμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν, αναζητούν καταστήματα με προσφορές και εκπτώσεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της εταιρίας, που κυμαίνονταν μεταξύ του 1% και 3% για τα καταστήματα που έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας. Οι πωλήσεις σε μερικά καταστήματα ενδέχεται να καταγράψουν αύξηση έως και 2%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Wal-Mart είχε προχωρήσει σε μείωση των τιμών στα παιχνίδια δύο εβδομάδες νωρίτερα, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες που έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών στους τομείς των καυσίμων, της στέγασης και του φαγητού. Οι εταιρίες λιανικού εμπορίου, όπως η Bed Bath και η Target έχουν μειώσει τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων μετά την απομάκρυνση πολλών πελατών. Οι αγοραστές που αναζητούν προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να στραφούν στη Wal-Mart, εκτιμούν οι αναλυτές.