Η ανακοίνωση του ΟΤΕ
ΓΕΝΙΚΑ
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η «ΕΚ») ενέκρινε την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007, το πληροφοριακό δελτίο (στο εξής το «Πληροφοριακό Δελτίο») της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ANΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής ο «Προτείνων»), αναφορικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση, την οποία υπέβαλε ο Προτείνων στις 9 Νοεμβρίου 2007 (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση» και η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης», αντίστοιχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος»), για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «COSMOTE KINHTEΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία»), ονομαστικής αξίας 0,47 η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»). Οι Μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην «Κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης» της «Αγοράς Αξιών» του Χρηματιστηρίου Αθηνών (στο εξής το «ΧΑ») και στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange) (στο εξής το «LSE») με την μορφή συγκεντρωτικών αποθετήριων τίτλων (Global Depositary Receipts) (στο εξής «GDRs»).
2. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατείχε άμεσα 225.310.294 και έμμεσα (μέσω θεματοφύλακα) 1.776.647, ήτοι συνολικά 227.086.941 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 67,83% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επομένως, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, οι Μετοχές στις οποίες αφορούσε η Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης») ανέρχονταν σε 107.695.259 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 32,17% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, πλέον μέχρι 1.165.070 νέες Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμα δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση μετοχών της Εταιρείας (stock options), εφόσον αυτές οι νέες Μετοχές θα έχουν εκδοθεί και εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ μέχρι την λήξη της Περιόδου Αποδοχής (κατά την κατωτέρω έννοια).
3. Σημειώνεται ότι, από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2007, ο Προτείνων απέκτησε συνολικά 73.983.976 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 22,10% τουμετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επομένως, κατά την 30η Νοεμβρίου 2007, ο Προτείνων κατείχε άμεσα 299.294.270 Μετοχές και έμμεσα (μέσω θεματοφύλακα) 1.776.647 Μετοχές, ήτοι συνολικά 301.070.917 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 89,93% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
4. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, που προσφέρεται εγκύρως στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε 26.25 τοις μετρητοίς (στο εξής το «Προσφερόμενο Τίμημα»). Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, το Προσφερόμενο Τίμημα ήταν ανώτερο κατά:
12.5% από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου τριμήνου
13.8% από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου εξαμήνου
14.4% από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου εννεαμήνου
15.2% από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου έτους
Επίσης, ο Προτείνων θα αναλάβει ο ίδιος την καταβολή των ανερχομένων σε 0,08% δικαιωμάτων υπέρ της Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης (στο εξής η «Ε.Χ.Α.Ε.»), τα οποία άλλως θα επιβάρυναν τους μετόχους της Εταιρείας που αποδέχονται εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι «Αποδεχόμενοι Μέτοχοι»), σχετικά με την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασηςτων Μετοχών που προσφέρονται στον Προτείνοντα, σύμφωνα με το άρθρο 41 του «Κανονισμού Εκκαθάρισης και Διακανονισμού Χρηματιστηριακών Συναλλαγών» και το άρθρο 7, παράγραφος 3 της υπ. αριθμ. 153/18.12.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε. Eπομένως, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το Προσφερόμενο Τίμημα καθαρό από τα ανωτέρω δικαιώματα.
5. Η Merill Lynch International Bank Limited, London Branch έχει βεβαιώσει ότι ο Προτείνων διαθέτει τα μέσα για την



