1. O κίνδυνος απώλειας εσόδων από την αποχώρηση των ανταγωνιστριών εταιρειών (Vodafone, TIM, Tellas).
2. Η πιθανή αλληλοκάλυψη των καταστηµάτων ΟΤΕShop και Γερµανός, ενδεχόµενο που ενδέχεται να οδηγήσει σε «κανιβαλισµό» εσόδων.
3. Η Cosmote, στα τρέχοντα επίπεδα τιµών, πληρώνει ακριβά την εξαγορά κατά την εκτίµηση της Praxis (EV/EBITDA 06e: 11,5x, PE 06e: 18,0x).
4. Η ενοποίηση της Γερµανός θα ασκήσει αρνητική επίδραση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του οµίλου της Cosmote αφού τα εν λόγω περιθώρια κέρδους παρουσιάζουν διαφορά µεταξύ τους της τάξεως των 32,6 ποσοστιαίων µονάδων.
5. Η αύξηση της δανειακής επιβάρυνσης του οµίλου της Cosmote, που µπορεί να οδηγήσει σε διπλασιασµό της σχέση Net Debt / EBITDA σε περίπτωση που απαιτηθεί υποχρεωτική δηµόσια προσφορά για την απόκτηση του υπολοίπου 61,5%. Eurobank AXE Η εξαγορά αυτή εκτιμάται ότι φέρνει την Cosmote μπροστά από τον ανταγωνισμό, στον τομέα της διανομής στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα καλό δίκτυο διανομής στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια. Από την άλλη, η Cosmote πληρώνει για ένα ισχυρό brand name και ένα concept “one stop shop”, τα οποία πιθανότατα δεν θα υπάρχουν, έπειτα από την αλλαγή της επωνυμίας του δικτύου. Επιφυλάξεις υπάρχουν επίσης για τις μη τηλεπικοινωνιακές λειτουργίες της Γερμανός καθώς και για το δίκτυο σε Πολωνία και Ουκρανία, όπου η Cosmote δεν διαθέτει συμφέροντα. Εάν η Cosmote κρατήσει μόνο τις μονάδες που σχετίζονται με τις εργασίες της, τότε, η κίνηση κρίνεται στρατηγικά αποτελεσματική, για την εταιρεία αλλά και τον όμιλο του ΟΤΕ γενικότερα, καθώς ενισχύει τη θέση του στην αγορά, αποδυναμώνοντας τους ανταγωνιστές. Eurocorp Οι αναλυτές εντοπίζουν λογική στη συµφωνία που θέλει να φέρει εις πέρας η Cosmote, µιας και η Γερµανός έχει σηµαντική παρουσία σε χώρες (Βουλγαρία, Ρουµανία και FYROM) που ήδη η Cosmote διαπραγµατεύεται τα προϊόντα της. Το βασικό ερώτηµα παρουσιάζεται στο ποια θα είναι η τιµή της συνολικής συµφωνίας. Σημειώνεται επίσης ότι εφόσον πραγµατοποιηθεί η εξαγορά της Γερµανός σε τωρινές τιµές διαπραγµάτευσης, ο καθαρός δανεισµός της Cosmote για το 2006 θα κυµανθεί 1,8 φορές τα ιδία κεφαλαία της.



