• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:10 - 23 Αυγ 2007

Στην Conviction Buy List της Goldman Sachs η Εθνική Τράπεζα

Σύσταση αγοράς δίνει η Goldman Sachs για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και αλλάζει τη στάση της για τη μετοχή προσθέτοντάς την παράλληλα στην Conviction Buy List. Για το επόμενο δωδεκάμηνο ο οίκος έχει δώσει τιμή στόχο τα 51,10 ευρώ.
Λόγω του τρέχοντος περιβάλλοντος που επικρατεί στις αγορές η μετοχή είναι το προτιμώμενο «βασικό τραπεζικό μοντέλο» αναφέρει ο οίκος σε έκθεσή του για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι αναλυτές του οίκου πιστεύουν πως η τράπεζα προσφέρει μία ελκυστική έκθεση στο ζητούμενο «σκοπό» λόγω της ισχυρής καταθετικής βάσης, τον μη μοχλευμένο ισολογισμό και την έκθεση σε αγορές όπως η Τουρκία και η Ν.Α Ευρώπη οι οποίες υψηλούς ρυθμούς δομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs η τράπεζα θα εμφανίσει 20% μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή την περίοδο 2007-2009. Για το 2009 περιμένει καθαρά κέρδη 2,23 δισ. ευρώ, μία εκτίμηση που είναι υψηλότερη από τη μέση εκτίμηση της διοίκησης κατά 4%. Η Τουρκία θα συνεισφέρει το 30% των κερδών για τη συγκεκριμένη χρήση.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 10,3 φορές τα εκτιμώμενα από τον οίκο κέρδη ανά μετοχή και η τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.