Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή και τα δύο αυτά σχήματα είναι η κοινοπραξία των Μυτιληναίου και Μotor Oil και η γερμανική Goldgas.
Υπενθυμίζουμε ότι προς πώληση διατίθεται το 25% των μετοχών της ΕΠΑ που ανήκει στην αμερικανική Duke Energy, ενώ είναι πιθανό να διατεθεί επιπλέον 24% που ανήκει στην Shell. Το υπόλοιπο 51% των μετοχών ανήκει στη ΔΕΠΑ, όμως το μάνατζμεντ της εταιρίας ασκείται από τους μειοψηφούντες μετόχους που ελέγχουν το 49%.
Ποιοί είχαν προκριθεί στη short list
Το ενδιαφέρον αποδεικνύεται περιορισμένο, δεδομένου ότι στη short list είχαν προκριθεί από τη Deutsche Bank που διενεργεί τη διαδικασία, συνολικά έξι εταιρείες και ειδικότερα η ιταλική ΕΝΙ, Μ+Μ, ο όμιλος Ελλάκτωρ, η Προμηθέας Γκάζ, το Milos Fund- Apax Partners και η Gold Gas. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η αξιολόγηση των προσφορών που εφόσον κριθούν ικανοποιητικές, τότε ο πλειοδότης θα κληθεί σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς.
Γιώργος Φιντικάκης