• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:43 - 22 Μαρ 2007

Ξεπέρασε τα 61 δολάρια το αργό - Αυξάνεται η παραγωγή βενζίνης

Πάνω από τα 61 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στην αμερικανική αγορά εμπορευμάτων λόγω της εντεινόμενης φημολογίας ότι ή ζήτηση θα ενισχυθεί σημαντικά καθώς τα αμερικανικά διυλιστήρια σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το συμβόλαιο του Μαΐου για το αργό διαπραγματεύεται στα 61,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενισχυμένο κατά 1,58 δολάρια, ή 2,7%. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Μαΐου οδεύει προς τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι εν λόγω τιμές παραμένουν μειωμένες κατά 1% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα.

Τα αμερικανικά διυλιστήρια λειτούργησαν στο 86,3% της δυναμικότητάς τους την προηγούμενη εβδομάδα, ήτοι τους υψηλότερους ρυθμούς από την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, και συγκεκριμένα κατά 7,3%.

Αντίθετα, η παραγωγή βενζίνης στην αγορά των ΗΠΑ ενισχύθηκε για δεύτερη εβδομάδα, καθώς η χρησιμοποίηση των διυλιστηρίων «σκαρφάλωσε» στα υψηλά πέντε εβδομάδων, σύμφωνα με το Τμήμα Ενέργειας.