• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κόστα: Η συζήτηση για την αξιοποίηση των ρωσικών assets θα συνεχιστεί μέσα στον Οκτώβριο
22:08 - 01 Οκτ 2025

Κόστα: Η συζήτηση για την αξιοποίηση των ρωσικών assets θα συνεχιστεί μέσα στον Οκτώβριο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσουν τη συζήτηση στην επόμενη σύνοδο, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (1/10) από την Κοπεγχάγη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα. 

«Ολοκληρώσαμε τη συζήτησή μας σχετικά με τη συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία», ανέφερε αρχικά ο Αντόνιο Κόστα και σημείωσε ότι συζητήθηκε η δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Η συζήτηση θα συνεχίστεί, σύμφωνα με τον κ. Κοστα, στην επόμενη σύνοδο τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ακόμη ότι «από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας – όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.»

«Θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε έως ότου επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη», προσέθεσε καταληκτικά.