Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979 και έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μία συνεχή ανοδική πορεία, αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου φαρμακείου, σε μικρούς χρόνους ανταπόκρισης. Έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διάθεσης και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε περισσότερα από 2.000 σημεία πωλήσεων. Διαθέτει τα υψηλής προϊόντα ΑΛΕΦΑ (private label , όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, βρεφικές τροφές και πάνω από 10.000 παραφαρμακευτικά είδη.
Στην επιχείρηση απασχολούνται συνολικά διακόσια τριάντα επτά άτομα, πλήρως εκπαιδευμένα και ικανά να υποστηρίξουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών, μέσα από την καθημερινή και άμεση επικοινωνία μαζί τους.
Κατά το έτος 2006 η Κ.Π. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είχε ενοποιημένες πωλήσεις 266,9 εκ. και Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) 5,3 εκ.Για το 2007, αναμένεται οι πωλήσεις να ανέλθουνπερίπου σε 315 εκ.και τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε 7 εκ. περίπου.
Η Διοίκηση του Ομίλου Σαράντη, εφαρμόζοντας πιστά τη στρατηγική της Εταιρείας, για έξοδό της από τις μη κύριες κατηγορίες, θα ενισχύσει, με την κίνηση της αυτή, τις ταμειακές ροές της, με απώτερο στόχο την απρόσκοπτη εκτέλεση της στρατηγικής, για εξαγορές στις παλαιές χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιείται.



