• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:22 - 09 Αυγ 2007

Διατηρεί τα 51 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα η Lehman Brothers

Τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 51 ευρώ επαναλαμβάνει η Lehman Brothers για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, τα οποία αναμένεται να δημοσιευτούν στις 30 Αυγούστου.

Ο οίκος διατηρεί τη θέση του στη μετοχή καθώς πιστεύει πως η μετοχή είναι ελκυστικά αποτιμημένη αλλά και γιατί εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς αύξησης κερδών και υψηλή κερδοφορία. Το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη παραμένει ισχυρό, ενώ οι αναλυτές του οίκου περιμένουν συνέχιση της ισχυρής πορείας της Finansbank στην Τουρκία.

Για το δεύτερο τρίμηνο περιμένει καθαρά κέρδη 470 εκατ. από 381 εκατ. πέρυσι. Στο τρίμηνο περιμένει ότι θα καταγραφούν έκτακτα κέρδη αλλά και κόστη με το όφελος να ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη που ανακοίνωσαν οι ομοειδείς εταιρείες για το δεύτερο τρίμηνο δείχνουν πως τα αποτελέσματα από Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη είναι ισχυρά στο συγκεκριμένο τρίμηνο.