• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Twitter: Τέλος η «επαλήθευση» των χρηστών που παραβιάζουν τους κανόνες

09:10 - 17 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε την «επαλήθευση» (verification) ορισμένων εξτρεμιστών χρηστών του, το Twitter σταμάτησε προσωρινά τη διαδικασία εξακρίβωσης λογαριασμών την περασμένη εβδομάδα. Μερικές ημέρες αργότερα, μετά την ανακοίνωση της αναθεώρησης του προγράμματος, ο ιστότοπος άρχισε να καταργεί τα μπλε «τικ» από τους επαληθευμένους λογαριασμούς ακροδεξιού περιεχομένου.

Ορισμένοι αντιμετωπίζουν το γνωστό σήμα επαλήθευσης στους λογαριασμούς του Twitter ως ένα είδος «έγκρισης» από την εταιρεία. Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σήμα είναι απλά εκεί για να επιβεβαιώνει ότι ένα άτομο είναι αυτό που λέει ότι είναι και όχι ένας από τους πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς του Twitter.

Αυτό βεβαίως δεν εξηγεί γιατί το κοινωνικό δίκτυο επέλεξε να αφαιρέσει το σήμα επαλήθευσης του πρώην συντάκτη της Breitbart και αμφιλεγόμενης περσόνας Milo Yiannopoulos τον Ιανουάριο του 2016 (ο λογαριασμός του διεγράφη μόνιμα λίγους μήνες αργότερα).

Το Twitter παραδέχεται τώρα ότι η επαλήθευση λογαριασμών μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση και ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν πέρυσι ξεκίνησε να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να υποβάλει αίτηση εξακρίβωσης. «Το verification εδώ και πολύ καιρό εκλαμβάνεται ως έγκριση», γράφει η εταιρεία.

«Το γεγονός ότι παρείχαμε αυξημένη ορατότητα στους επαληθευμένους χρήστες, εμβάθυνε αυτήν την αντίληψη. Θα έπρεπε να έχουμε αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό νωρίτερα, αλλά κακώς δεν του δώσαμε προτεραιότητα» συνεχίζει το tweet. «Η αντίληψη αυτή έγινε χειρότερη όταν ανοίξαμε τη διαδικασία για δημόσιες υποβολές και επαληθεύσαμε χρήστες τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε.»

Οι χρήστες αυτοί θα χάσουν τώρα το σήμα επαλήθευσης, τόσο για τη συμπεριφορά τους εντός, όσο και εκτός του κοινωνικού δικτύου. Η συμπεριφορά αυτή περιλαμβάνει την προώθηση του μίσους και της βίας, τις απειλές προς ανθρώπους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική προέλευση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκεία, την ηλικία, την αναπηρία ή τη νόσο, την υποστήριξη ομάδων μίσους, την παρενόχληση και τη βίαιη συμπεριφορά.

Δύο από τους πρώτους χρήστες του Twitter που έχασαν το μπλε σήμα τους ήταν ο ακροδεξιός Richard Spencer και ο Jason Kessler, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης εθνικιστών και νεοναζιστών στο Charlottesville των ΗΠΑ, όπου ξέσπασαν βίαια επεισόδια. Η επαλήθευση του Kessler την περασμένη εβδομάδα οδήγησε στην διακοπή της διαδικασίας και στην εισαγωγή νέων κανόνων.

Ορισμένοι λογαριασμοί στο Twitter έχουν διαγραφεί μόνιμα. Ο Tim Gionet, γνωστός με το username BakedAlaska, απομακρύνθηκε από την πλατφόρμα. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απαγόρευση σχετίζεται με «επαναλαμβανόμενες προσβολές, ρατσιστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 16 Νοε 2017
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman