• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
23:06 - 18 Σεπ 2009

Πτωτικά ο χρυσός- Κράτησε τα 1.010 δολάρια

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σε μια συνεδρίαση με μεγάλη νευρικότητα, αφού σήμερα λήγουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παραγώγων ταυτόχρονα. Επιπλέον, σημαντικές πιέσεις δέχτηκε ο χρυσός εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης του χρυσού έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 0,3% στα 1.010,30 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τα κέρδη από την αρχή του έτους στο 0,4%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του ασημιού υποχώρησαν κατά 0,8% στα 17,125 δολαρία η ουγγιά.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος δείχνει τη σχέση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων ενισχύθηκε κατά 0,7%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έτους που βρέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού, για τον οποίο οι επενδυτές χρησιμοποιούν ως προστασία το χρυσό, έχουν καμφθεί λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, γι΄ αυτό το λόγο οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των συμβολάιων του χρυσού.