• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:53 - 21 Φεβ 2007

Αλμα του αργού στα 60 δολάρια λόγω μειωμένων αποθεμάτων

Πάνω από τα 60 δολάρια κινείται η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης λόγω της φημολογίας ότι έκθεση που αναμένεται να δημοσιευτεί αύριο θα δείξει ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν. Αναλυτές αποδίδουν την απότομη ενίσχυση του πετρελαίου στο κλείσιμο αρκετών μονάδων διύλισης που θα προκαλέσει μείωση των αποθεμάτων και τις προσεχείς εβδομάδες.

Το συμβόλαιο παράδοσης του Απριλίου για το αργό ενισχύθηκε κατά 1,34 δολάρια, ή 2,3% διαμορφούμενο στα 60,19 δολάρια ανά βαρέλι στην αμερικανική αγορά εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αμερικανικά αποθέματα αργού, πετρελαίου θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου.

Πυρκαγιές αλλά και προσωρινές διακοπές της λειτουργίας μονάδων διύλισης περιόρισαν την παραγωγή στο Τέξας, την Πενσυλβάνια, το Κολοράντο και το Οντάριο κατά τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.