Η τιμή διάθεσης των μετοχών (δηλαδή η τιμή στην οποία οι δικαιούχοι κατά το Πρόγραμμα θα αποκτήσουν νεοεκδιδόμενες μετοχές ασκώντας τα σχετικά δικαιώματα προαίρεσης) ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων με το Πρόγραμμα σε εύρος μεταξύ κατώτερης τιμής που είναι η ονομαστική αξία της μετοχής (Euro 1,20) και ανώτερης που είναι το 60% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της περιόδου του προηγούμενου εξαμήνου από την 1η Δεκεμβρίου του έτους διάθεσης των δικαιωμάτων, ημερομηνία ενάσκησης τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Unibrain, κατά τη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου 2006 και 8ης Δεκεμβρίου 2006, στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, αποφάσισε τα εξής:
(1) Διατίθενται συνολικά (200.000) δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών, σύμφωνα με τους όρους και τον Κανονισμό του Προγράμματος. (2) Κάθε δικαίωμα προαίρεσης παρέχει δυνατότητα απόκτησης μίας (1) μετοχής σε τιμή που ορίσθηκε στο εξήντα τα εκατό (60%) της μέσης χρηματιστηριακής τιμής του εξαμήνου που προηγείται της έγκρισης έκδοσης κάθε σειράς δικαιωμάτων σε κάθε όμως περίπτωση η τιμή άσκησης δεν θα υπολείπεται του ποσού της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας ανά δικαίωμα (ήτοι Euro1,20 ανά δικαίωμα).
Για την πρώτη σειρά έκδοσης μετοχών η τιμή ορίσθηκε σε δύο ευρώ και δεκατεσσάρων λεπτών (Euro 2,14) ανά μετοχή. 3. Καθορίσθηκε διετής περίοδος άσκησης των εν λόγω δικαιωμάτων με χρόνο ωρίμανσης σταδιακά ως ακολούθως: (α) την 1η Δεκεμβρίου 2006 θα ωριμάσει το 50% του συνόλου των δικαιωμάτων και (β) την 1η Δεκεμβρίου 2007 θα ωριμάσει το υπόλοιπο 50% του συνόλου των δικαιωμάτων. Αντίστοιχα, καθορίσθηκε δικαίωμα του κάθε δικαιούχου να ασκεί τα ώριμα δικαιώματα ως ακολούθως: (α) κατά το χρονικό διάστημα από 11ης έως 15ης Δεκεμβρίου 2006 (1η περίοδος άσκησης) δικαιούται να ασκήσει οποιοδήποτε ποσοστό δικαιωμάτων, μέχρι το 50% κατ'' ανώτατο όριο, και (β) κατά το χρονικό διάστημα από 1ης έως 15ης Δεκεμβρίου 2007 (2η περίοδος άσκησης) δικαιούται να ασκήσει οποιοδήποτε ποσοστό δικαιωμάτων, μέχρι το 100% κατ'' ανώτατο όριο σωρευτικά. Μετά την 15η Δεκεμβρίου 2007 αποσβέννυνται όλα τα δικαιώματα που δεν ασκήθηκαν.
(4) Σε περίπτωση διακοπής της σχέσης του δικαιούχου με την Unibrain, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η κατοχή των δικαιωμάτων ρυθμίζεται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κανονισμού και την ως άνω αναλυτική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
(5) Σε περίπτωση άσκησης όλων των διατιθέμενων δικαιωμάτων προαιρέσεως από τους δικαιούχους, το μετοχικό κεφάλαιο της Unibrain θα αυξηθεί κατά Ευρώ Euro 240.000 με την έκδοση 200.000 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών (που αντιστοιχούν στο 5,263% του σημερινού αριθμού μετοχών της Unibrain), ονομαστικής αξίας Euro1,20 εκάστης. Ο μέγιστος αριθμός μετοχών που δύνανται να εκδοθούν κατά την πρώτη περίοδο ωρίμανσης είναι 100.000 μετοχές (που θα αντιστοιχούν στο 2,632% περίπου του σημερινού αριθμού μετοχών της Εταιρίας).



