Τα κεφάλαια από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου δανείου (bridge facility), που είχε συναφθεί το Νοέμβριο του 2007 από την OTE Plc για την χρηματοδότηση της εξαγοράς των μειοψηφιών της COSMOTE από την ΟΤΕ ΑΕ. Το κόστος της συνολικής εξαγοράς ανήλθε σε 2,85 δισεκατ. Ευρώ τα οποία καλύφθηκαν κατά 2,1 δισεκατ. Ευρώ από το βραχυπρόθεσμο δάνειο και κατά 750 εκατ. ευρώ από ίδια διαθέσιμα του ΟΤΕ.
Οι ομολογίες εκδίδονται με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (Global Medium Term Note Programme), ύψους 6,5 δισεκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 12 Φεβρουαρίου 2008.
Οι τράπεζες Citi, Dresdner Kleinwort, Morgan Stanley και Merrill Lynch International ανέλαβαν από κοινού (joint bookrunners) την έκδοση των ομολογιών, ενώ οι τράπεζες Alpha Bank, EFG Eurobank, NBGI, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και RBS συμμετείχαν ως συν-διοργανώτριες τράπεζες (Co-Lead Managers).
Το περιεχόμενο της παρούσας ανακοίνωσης έχει ετοιμαστεί από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. και με ευθύνη αυτού (η «Εταιρία») και της κατά 100% θυγατρικής του, ΟΤΕ plc (ο «Εκδότης»). Οι διοργανώτριες τράπεζες, Citigroup, Dresdner Kleinwort, Morgan Stanley και Merrill Lynch, και οι συνδιοργανώτριες, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, NBGI, Τράπεζα Πειραιώς και RBS ενεργούν αποκλειστικά για λογαριασμό της Εταιρίας και του Εκδότη και κανενός άλλου. Οι διοργανώτριες τράπεζες, Citigroup, Dresdner Kleinwort, Morgan Stanley και Merrill Lynch, και οι συνδιοργανώτριες, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, NBGI, Τράπεζα Πειραιώς και RBS δεν θα ευθύνονται έναντι κανενός άλλου παρά μόνο έναντι της Εταιρίας ή του Εκδότη για την παροχή της προσφερόμενης προστασίας προς τους αντίστοιχους πελάτες τους, ή για συμβουλές σε σχέση με την προσφορά των ομολόγων (η «Προσφορά»), για το περιεχόμενο της παρούσας ανακοίνωσης ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφέρεται στην παρούσα.
Η διανομή της παρούσας ανακοίνωσης και άλλων πληροφοριών σε σχέση με την Προσφορά ενδέχεται να περιορίζεται από το νόμο σε ορισμένες δικαιοδοσίες. Εφόσον περιέλθει στην κατοχή προσώπων η παρούσα ανακοίνωση ή άλλη τέτοια πληροφορία, τα πρόσωπα αυτά υποχρεούνται να ενημερωθούν σχετικά και να συμμορφωθούν με οποιουσδήποτε τέτοιους περιορισμούς. Η παρούσα ανακοίνωση δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για ή σχετικά με, και δεν συνιστά οποιαδήποτε προσφορά προς πώληση ή πρόσκληση προς αγορά οποιωνδήποτε χρηματοπιστωτικών μέσων.
Η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά προσφορά προς πώληση ή πρόταση προσφοράς για αγορά ομολόγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων της Εταιρίας ή του Εκδότη (τα «Χρηματοπιστωτικά Μέσα») στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία.
Τα Χρηματοπιστωτικά Μέσα δεν έχουν καταχωρηθεί και δεν πρόκειται να καταχωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί χρηματοπιστωτικών μέσωντων ΗΠΑ του 1933 (United States Securities Act of 1933), όπως έχει τροποποιηθεί (o Νόμος περί Χρηματοπιστωτικών Μέσων») και δεν μπορούν να προσφερθούν προς πώληση ή να πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείεςεκτός εάν γίνει καταχώρηση σύμφωνα με το Νόμο περί Χρηματοπιστωτικών Μέσων ή εξαιρεθούν από τέτοια καταχώρηση.
Τα Χρηματοπιστωτικά Μέσα δεν έχουν καταχωρηθεί και δεν πρόκειται να καταχωρηθούν σύμφωνα με τους εφαρμοστέους νόμους της Αυστραλίας, του Καναδά ή της Ιαπωνίας και δεν δύνανται να προσφερθούν ή να πωληθούν μέσα στην Αυστραλία, τον Καναδά ή την Ιαπωνία.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο η παρούσα ανακοίνωσηαπευθύνεται μόνο προς πρόσωπα τα οποία (i) έχουν επαγγελματική εμπειρία σε ζητήματα που σχετίζονται με επενδύσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ’ρθρου 19(5) του Νόμου περί Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών του 2000 (Financial Services and Markets Act 2000) (Financial Promotion) (Order 2005) (όπως έχει τροποποιηθεί, «Η Εντολή Χρηματοοικονομικής Προώθησης» (Financi



