• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:28 - 26 Απρ 2013

ΕΛΠΕ: Προς έκδοση ευρω/ομολόγου 400 εκατ. ευρώ

Η Hellenic Petroleum Finance, θυγατρική της ΕΛΠΕ, προτίθεται να εκδώσει Ευρω-ομόλογο τετραετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.

Η Hellenic Petroleum Finance, θυγατρική της ΕΛΠΕ, προτίθεται να εκδώσει Ευρω-ομόλογο τετραετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου. Η έκδοση θα είναι εγγυημένη από τα ΕΛΠΕ και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Το ύψος της Έκδοσης αναμένεται να είναι της τάξης των €400εκ., ενώ το εκτιμώμενο τοκομερίδιο θα κυμανθεί στην περιοχή του 8,5%. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της Έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, κατά την τιμολόγηση της συναλλαγής. Σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Οι τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., HSBC Bank plc και NBG Securities S.A. ενεργούν ως διοργανώτριες (Joint Lead Managers) της έκδοσης.