• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Η σικέ συνάντηση του Πολάκη με εκπροσώπους ΑΜΕΑ Κύριο

17:20 - 26 Απρ 2019
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Αφού το ξεχείλωσε με δηλώσεις, αναρτήσεις και διαδικτυακούς διαπληκτισμούς έπειτα από την αήθη επίθεσή του στον Στ. Κυμπουρόπουλο, ο Παύλος Πολάκης υποχρεώθηκε σε μια ακόμη άτσαλη επικοινωνιακή κίνηση. Αυτή την φορά δεν εμφανίστηκε στην Ακριβοπούλου να μιλήσει "όσο θέλει". Αναγκάστηκε, προφανώς κατόπιν άνωθεν παρεμβάσεων να συναντηθεί με εκπροσώπους του Συλλόγου Παραπληγικών.

Θεώρησαν μάλλον οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μαξίμου  ότι ετσι λύθηκε το ζήτημα και ότι η ζωή συνεχίζεται. Όμως ήταν άλλη μία τοσο κακοστημενη παράσταση που μόνο πανικό φανέρωνε.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου θα μπορούσε να έχει γραφτεί εκ των προτέρων...

Αναφέρονται τα εξής:

"Είχαμε (σ.σ. ποιοί;) την ευχάριστη ευκαιρία χτες να συναντηθούμε στο Υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επαναβεβαίωσαν την κοινή πεποίθηση ότι το νομικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία για τους πολίτες με αναπηρία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες αυτούς.
Συμφώνησαν επίσης ότι οι ανάπηροι συμπολίτες μας που συμμετέχουν σήμερα στον πολιτικό στίβο, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό «ελέω Θεού» ή από την «συμπόνια» των υπολοίπων. Ήταν απόρροια, μεταξύ άλλων, των πολύχρονων προσπαθειών και συλλογικών αγώνων του αναπηρικού κινήματος, ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγίσεις και αποκλεισμούς που ενσωμάτωσαν με θεσμικό (ή μη) τρόπο παλιότερες κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικά, οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ. αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου Υπουργός τους αποκάλεσε «στυμμένες λεμονόκουπες», άλλος Υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων.
Από την πλευρά του ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους διεξοδικά το επόμενο διάστημα και από κοινού με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτύχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 26 Απρ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman