• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Δημοσθένης Δέπος

Δημοσθένης Δέπος

Σήμερα έφυγε ο Γιάννης Διακογιάννης. Ήταν ο άνθρωπος, που σε μία υπανάπτυκτη αθλητικά Ελλάδα έβαλε τα σπορ στο σπίτι μας. Και τα έβαλε με σωστά ελληνικά, με χρωματιστή και στιγματιστή πληροφόρηση, με πολιτισμό. Κάτι σαν τον Ζαμπέτα, που έβαλε τα μπουζούκια στα σαλόνια.

Είδα το χριστεπώνυμο πλήθος να ψάχνει σχοινί και βελανιδιά έξω απ' το σπίτι της Πισπιρίγκου. Εάν δεν υπήρχε νόμος και τάξη (έστω αυτή η παρωδία, που υπάρχει ακόμα στη χώρα) οι Πισπιριγκαίοι θα είχαν τη μοίρα του Ανδρόνικου Α' του Κομνηνού το 1185.

11:15 - 28 Δεκ 2021 | Δημοσθένης Δέπος

Αγάπη

Το πνεύμα των ημερών επιτάσσει αγάπη στον πλησίον μας. Η αγάπη στον συνάνθρωπο είναι άλλωστε κι η θεμελιώδης έννοια του Χριστιανισμού. Μετά έρχονται τα παράγωγα της: η φιλανθρωπία, η ταπεινοφροσύνη, η μετάνοια, η νηστεία (όπου πλούσιοι και φτωχοί πεινάνε παρέα).

Αυτή η χώρα μας, η έρμη, βασανίζεται εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια από ένα μόνιμο διχασμό. Αυτός ο διχασμός είναι που την παράλυσε μετά τον χρυσούν αιώνα και τον Μεγαλέξαντρο, αυτός είναι που την ανέστησε το '21. Μη σας φαίνεται περίεργο. Στην ελληνική επανάσταση, αν δεν υπήρχαν οι αγανακτισμένοι να τα βάλουν με τους μενουμεοθωμανοί, ακόμα υπό την σκέπην της Τουρκιάς θα ήμασταν.

ΣΤΕΦΑΝΑΡΑΣ

Τελείωσε ο Στεφανάρας το τουρνουά των τουρνουά. Εκεί στο 2-0 πίστεψε, ότι μπορεί να τη πάρει τη κούπα. Και καλά έκανε. Έτσι ξηγιούνται οι πρωταθλητές. Έχουν ένα ιδιότυπο εγωισμό, διαφορετικό απ' τους κοινούς ανθρώπους. Το πόσο το πίστεψε, φάνηκε στο πρόσωπο του με τη λήξη.

Τι είναι πολιτική; Μία δημόσια πρόταση με σκοπό να πείσει μία μεγάλη κοινωνική ομάδα, ότι μέσω αυτής θα καλυτερεύσει η ζωή της. Είναι ένα αφήγημα, που στηρίζεται αποκλειστικά σε μελλοντικά κι αβέβαια γεγονότα.

Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και το ηθικό της πλεονέκτημα στη χώρα δεν είναι απλός βερμπαλισμός ούτε στερείται ουσίας. Έχει ρίζες βαθιές κι ιστορικό υπόβαθρο.

Ένα από τα παράπλευρα σχέδια της υπογραφής των μνημονίων - που έμεινε επικοινωνιακά σκόπιμα στη σκιά - ήταν η μείωση του αριθμού των αυταπασχολούμενων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων. 

 

"Παγκοσμιοποίηση είναι μιά σούπα που μέσα βράζει ένας καρχαρίας και μιά σαρδέλα".

Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας και του αδελφού της Δία. Ο Πλούτων (Άδης) την ερωτεύτηκε και την ζήτησε από τον Δία, αλλά αυτός δίσταζε. Τότε σκέφτηκε να την απαγάγει, γνωρίζοντας πως δεν θα επέλεγε μία ζωή στο σκοτάδι.

Υπάρχουν ακόμα στο πλανήτη δυό αρχαίοι λαοί, που σε πείσμα του χρόνου συνεχίζουν να δίνουν στίγμα.

Πιστεύω στην επιστήμη. Και στη φιλοσοφία, που είναι η μάνα της. Πιστεύω στην επίγευση που μου αφήνουν οι άνθρωποι, όταν τους βλέπω και τους ακούω. Εντυπωσιάζομαι από στιγμές ανθρώπων κι όχι από βίους ολάκερους.

" Έζησα 42 χρόνια. Έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα. Γειά σας." 

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Άρη Βελουχιώτη στους συντρόφους του, πριν αυτοκτονήσει την 15η Ιούνη 1945 στο φαράγγι του Φάγγου δίπλα στον Αχελώο, όταν τον περικύκλωσαν χωρίς οδό διαφυγής στρατός κι εθνοφυλακή.

σελίδα 1 από 4
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman