• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Με την ανακοίνωση των μέτρων Ντράγκι, αναφορικά με το νέο ρόλο της ΕΚΤ, όλοι περιμέναμε την αντίδραση της Γερμανικής «ορθοδοξίας» στο επίμαχο αυτό θέμα. Έτσι, ο Πρόεδρος του γνωστού Γερμανικού Ινστιτούτου του IFO,  ο κος Χανς-Βέρνερ Σινν δεν άργησε να επικρίνει έντονα τη νομισματική χαλάρωση που προτείνει η ΕΚΤ, μια πολιτική που τη θεωρεί παράνομη καθώς παραβιάζει τις προβλέψεις συγκεκριμένου Άρθρου, (του Άρθρου 123) της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Ορισμένοι τους θεωρούν απολιτίκ, άλλοι φούσκα που θα ξεφουσκώσει και κάποιοι απλά μια ομάδα περίεργων αγανακτισμένων πολιτών! Αυτό είναι το Ποτάμι κατά πολλούς, που εντάσσονται στο σύνολο των πολιτικών του αντιπάλων.

Το ζητούμενο για τον διάδοχο του κου Θεοχάρη είναι η διαχειριστική κουλτούρα που οφείλει να διακρίνει τη σκέψη του. Μια διέξοδος λοιπόν στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος Γεν. Γραμματέας, δίνεται από τη γνωστή πεπατημένη, που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις στο άμεσο μέλλον. Μια άλλη, αναφέρεται απλά στην εφαρμογή των αυτονόητων, που έως σήμερα όμως αποφεύγονται.

Η τρόικα ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για τις επερχόμενες εκλογές και έφυγε σχεδόν αθόρυβα!. Τέτοιες  εντολές  μάλλον έλαβαν οι τροϊκανοί από ΕΕ-ΔΝΤ, παραμονές Ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών.

H Ουκρανία φαίνεται ότι μπορεί να παίξει ρόλο όμοιο με εκείνον της Κορέας και της κρίσης που προκλήθηκε κατά το 1950-53. Η ένταση που έχει ήδη προκληθεί ενδυναμώνει την αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και ως εκ τούτου, οδηγεί τον πλανήτη σε νέες ψυχροπολεμικές εξελίξεις με "θετικό" απόηχο τους εξοπλισμούς και την ανάκαμψη στις ΗΠΑ κυρίως.

 

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου (σε 17 ημέρες!!!) πέντε εκατομμύρια περίπου πολίτες αυτής της χώρας, έπρεπε να παρέμβουν στην εφαρμογή του περιουσιολογίου (στο γνωστό έντυπο  Ε9) του Υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή των αγροτεμαχίων τους.

Με τον έλεγχο για το διαχειριστικό έλλειμμα του ΠΑΣΟΚ που, κατά τις διάφορες ανακοινώσεις, είναι της τάξης των 100 εκ. ευρώ, για την περίοδο 2004-11, φαίνεται να παραβιάζεται το άβατο ενός χώρου, που θεωρούταν ταμπού έως σήμερα.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ απειλούν –απόλυτα δικαιολογημένα– παραμονές του Συνεδρίου του Κινήματος.

Με ύφεση που θα αγγίξει το 4,5%, με μείωση των επενδύσεων της τάξης του 3,7%, με καθίζηση της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης (μείωση 7%) και με ανεργία που μπορεί να ξεπεράσει, σύμφωνα με προβλέψεις ξένων Ινστιτούτων Ερευνών, όπως και της ΓΣΕΕ το 30% (ή από το 22% έως το 23,7% σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2013), φαίνεται ότι θα κυλήσει το 2013. Όποια επιχείρηση κατορθώσει να προσπεράσει αλώβητη την επόμενη χρονιά, τότε εικάζεται ότι θα συνεχίσει την πορεία της στο άμεσο μέλλον.

«Έως τις 15 Νοεμβρίου φτάνουν τα ταμειακά μας διαθέσιμα». Αυτό τόνισε κατ’ επανάληψη από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της χώρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Η κρίση μέσα από τα (ευαίσθητα αλλά και αυστηρά) μάτια των παιδιών μας!

Οι τόσο στρατηγικά σκεπτόμενοι βαρόνοι της πολιτικής της χώρας, οι τόσο έμπειροι υπουργοί και πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων της λίστας Λαγκάρντ, δεν μπόρεσαν αν βρουν λύσεις στα αυτονόητα!.

Η θέση ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν δημόσια αγαθά έπρεπε να βρίσκονται υπό την ομπρέλα του κράτους, ηχεί ως απόλυτα λογική, όντας αποδεκτή υπό μια προϋπόθεση όμως: Όλες οι ΔΕΚΟ όφειλαν να προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες σε τιμές το δυνατό χαμηλές χωρίς να επιβαρύνουν τη χώρα με ατελείωτα διαχειριστικά ελλείμματα.

σελίδα 1 από 5
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman