• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Περιβάλλον

Η WATT+VOLT, μια εταιρεία με ειλικρινές ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και σε συνδυασμό με την καινοτομία, που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης της, συμμετέχει με κάθε ευκαιρία σε πράξεις κοινωνικής ευθύνης, δείχνοντας την ευαισθητοποίησή της σε θέματα που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το Breakthrough Energy Catalyst, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημαντικές αλλαγές για το καλό του περιβάλλοντος φέρνει στην καθημερινότητά μας ο νέος κλιματικός νόμος που θα τεθεί άμεσα  σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.  Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρουσίασε τον νέο νόμο την Πέμπτη (18/11), κάνοντας λόγο για έναν νόμο «ιστορικής σημασίας», με απώτερο στόχο «την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050».

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει εδώ και καιρό προέκταση του χεριού μας. Η συνεχής χρήση του, όμως, δεν κάνει κακό μόνο στην υγεία μας, αλλά και στο... περιβάλλον.

Το 83% των Ελλήνων θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα κατά τον 21ο αιώνα. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (88%) επίσης θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή (5 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 77%).

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα που εξετάζει το αποτύπωμα άνθρακα καθημερινών μας δραστηριοτήτων διενήργησε η Credit Suisse και προκαλεί προβληματισμό.

Ομάδα ανακύκλωσης στις Φιλιππίνες προσπαθεί να δώσει λύση στην κρίση του πλαστικού που επιδεινώνεται, μετατρέποντας μπουκάλια, φακελάκια μιας χρήσης και συσκευασίες σνακ που μολύνουν ποτάμια και παραλίες σε υλικά κατασκευής.

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα το 2020 και η αντιμετώπιση του φαινομένου «ξεφεύγει» με την άνοδο της θερμοκρασίας παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Εθνών.

Τις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, των τελευταίων 20.000 χρόνων και πως αυτές επηρέασαν  τη ζωή των αρχαίων και προϊστορικών κοινωνιών του Νότιου Αιγαίου, διερευνά πολυεθνική ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στο πλαίσιο του προγράμματος  EUROFLEETS.

Μία εντυπωσιακή επίδοση στην ανακύκλωση πλαστικού (PET) σημειώθηκε πρόσφατα σε ένα μικρό και ανερχόμενο τουριστικά νησί των Κυκλάδων, την Κίμωλο. 

Τι θα σημαίνει για τη χώρα μας η γρήγορη υπερθέρμανση του πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες; Ποιες θα είναι οι συνέπειες στον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και τη ζωή στις πόλεις; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών και πόσο συνεισφέρει η καθεμία και ο καθένας από εμάς στο πρόβλημα;

Νέα έρευνα της Epson επισημαίνει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της αντίληψης για την κλιματική αλλαγή και της σπουδαιότητας της έκτακτης ανάγκης

Δύο ακόμη Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ΜΕΑ για τις οποίες έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες σε 21 τα τελευταία δύο χρόνια.  

σελίδα 1 από 26
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman