• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Κωνσταντίνος Δέδες

Κωνσταντίνος Δέδες

Πώς μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της μετατροπής σε επενδυτικό προορισμό.

Το τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μοιάζει με την αρχή… Όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο – με τις ηχογραφήσεις Πολάκη που ξύπνησαν μνήμες από τις πρακτικές  Βαρουφάκη – αλλά και σε οικονομικό.

 

Οι ανεύθυνοι χειρισμοί και η… ρωσική ρουλέτα

Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο Ταγίπ Ενρτνογάν πραγματοποιούσε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης την επίσκεψη του στην Αθήνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλούσε για μια διπλωματική επιτυχία. Τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Τούρκος πρόεδρος «ξεδίπλωσε το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και έκτοτε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται στην κόψη του ξυραφιού…

Βαδίζουμε στο 2019 με τη συνταγή του... 2015

Η είδηση πέρασε σχεδόν στα… κλεφτά. Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο ομολόγων το 2019 ανέφερε το πρόσφατα το διεθνές πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου.

 

Πριν από λίγες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο Παρίσι όπου η παγκόσμια κοινότητα γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Εκεί βρέθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος είχε την ευκαιρία, όπως και οι υπόλοιποι 86 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

 

Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει ξανά το χαρτί του σκληρού διαπραγματευτή με τους δανειστές για το θέμα των συντάξεων.

 

Από το Καστελλόριζο, που άρχισε η περιπέτεια των Μνημονίων πριν από οκτώ χρόνια, ολοκληρώνουμε τον επώδυνο κύκλο συμβολικά στην Ιθάκη, σίγουρα πλουσιότεροι σε εμπειρίες, αλλά πολύ φτωχότεροι στην πραγματικότητα.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά την αφορμή για τους συνήθεις πανηγυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις Καστανιές του Έβρου και την κράτηση δύο Ελλήνων πολιτών -ενός Αξιωματικού και ενός Υπαξιωματικού του Στρατού Ξηράς- από τις τουρκικές αρχές, αναθερμάνθηκε η συζήτηση περί ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ομολογουμένως, οι διμερείς σχέσεις με τη γείτονα έχουν χειροτερεύσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ειδικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν, καθιστώντας το κλίμα τεταμένο και ιδιαίτερα δύσκολη μία διαφορετική εξέλιξη βραχυπρόθεσμα.

Η ανάγκη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δημιουργήσει ένα αφήγημα εικονικής πραγματικότητας, εξυπηρετείται από το κακόγουστο αστείο της «καθαρής» εξόδου στις αγορές. Μέσω αυτού επιχειρούν αφενός να αλλάξουν την ατζέντα (βλέπε νέα μέτρα λιτότητας,διαχείριση Σκοπιανού, τουρκική προκλητικότητα, εκπαιδευτικά ζητήματα,…) αφετέρου να εξαπατήσουν για ακόμη μία φορά μέρος του ελληνικού λαού -γιατί ούτε οι αγορές ούτε οι ευρωπαίοι ούτε η πλειοψηφία των Ελλήνων που βιώνουν τις συνέπειες των έργων τους δεν μπορούν να αγνοήσουν την σκληρή πραγματικότητα- ενόψει εκλογικών εξελίξεων.

Ο Πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια σειρά από εμφανίσεις-συναντήσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά επικοινωνιακούς σκοπούς, προκειμένου να αποδείξει ότι το κόμμα του μπορεί να υπηρετήσει τον στόχο της ανάπτυξης και να μετατρέψει τη χώρα μας σε ελκυστικό επενδυτικό περιορισμό. 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός αφήνοντας στην άκρη τις συνήθεις κυβερνητικές θριαμβολογίες στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης είπε ότι η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση δεν είναι το τέλος της κρίσης αλλά ένας διάδρομος για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματίες από χώρες της Μέσης Ανατολής επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

σελίδα 1 από 2
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman