• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Γιώργος Ανδρουτσόπουλος

Γιώργος Ανδρουτσόπουλος

 

Οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι ιδεώδεις για μπορέσει κανείς, απερίσπαστος, να κάνει μια συνειδητή αυτοκριτική και να αναθεωρήσει απόψεις και θέσεις που είχε πάρει στο παρελθόν και που αποδείχθησαν λάθος.

The world is not enough for the man called Yanis

Κατ’ αρχάς γιατί δεν είμαστε έτοιμοι.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να έχουν «δώσει τα χέρια» και να τα «βρήκαν» αλλά το πού θα οδηγηθεί τελικά η Ελλάδα σε βάθος χρόνου, με βάση την συμφωνία που μας έχει δημοσιοποιηθεί, είναι – δυστυχώς – εντελώς αβέβαιο.

 

Πέραν του οτι τον Γιάνη (με ένα ν) κάθε φορά που τον βλέπω (και, κυρίως, τον ακούω) δεν ξέρω άν πρέπει να αδιαφορήσω ή να κάνω zapping στο Discovery Channel για να δω κάποιο σοβαρό ντοκυμανταίρ για τις φάλαινες ή τους θαλάσσιους ελέφαντες (θέματα απείρως πιο ενδιαφέροντα και με ουσία οικολογική αλλά και κοινή λογική που προφανώς ελλείπει στις μέρες μας) ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω και τι λέει.

Σε αντίθεση με τον νέο υπουργό Οικονομικών μας τον Γιάνη - με ένα «ν» - στα μέρη μου (απ’ οπου, συμπτωματικά, έλκεται η καταγωγή της οικογένειας της συζύγου του, την Αιτωλοακαρανία, εκεί που επι σειρά ετών εκλεγόταν με την Νέα Δημοκρατία βουλευτής ο Στράτος της «Πειραϊκής-Πατραϊκής» που σε κάθε ευκαιρία προσδιορίζεται ως σημείο αναφοράς) τους Γιάννηδες τους φωνάζουμε με πολλά «α», τέσσερα «ν» και κανένα «η»:

Γιάάάάάάάάάάάάάάάνννν... .

Αλήθεια, αναρωτιέμαι, γιατί κάποιος που δεν «κατέχει» μια ξένη γλώσσα (δεν είναι κακό αυτό) να επιμένει – ντε και σώνει – να χειρονομεί σε υπόβαθρο ξένων λέξεων που πιθανόν να μην καταλαβαίνει μη μπορώντας, σε τελευταία ανάλυση, να αποδώσει με ακρίβεια αυτά που επακριβώς θέλει να πεί.

 

Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και με δεδομένα τα πρόσωπα που επελέγησαν είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι οδεύουμε προς βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

 

Πως μπορεί να κρίνει κανείς αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της Κυβέρνησης και του εκλογικού σώματος μέσα από τα αποτελέσματα μιας επώδυνης και ακραίας εκλογικής αναμέτρησης; Ποια τα κριτήρια και ποιοι οι όροι βάσει των οποίων θα κριθεί το πολιτικό «παιχνίδι» και οι συσχετισμοί των πολιτικών μηχανισμών για να μπορέσει να βγάλει κανείς ένα ασφαλές συμπέρασμα;

Πριν από λίγους μήνες μου είπε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μου ότι εμφανίσθηκε κάποιος κύριος υποστηρίζοντας ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στο κτίριο που κατοικώ και ότι του ζήτησε να το επισκεφθεί για να το δει από κοντά με σκοπό να προβεί στις απαραίτητες διακοσμητικές επεμβάσεις για να το μετατρέψει σε μόνιμη εγκατάσταση.

 

Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μία αμφιλεγόμενη πηγή εσόδων που, με τον τρόπο που εφαρμόζεται σήμερα στην χώρα μας, χρησιμεύει αποκλειστικά σαν στήριγμα των δημοσίων οικονομικών κενών που το ίδιο το Κράτος δημιουργεί και υποθάλπτει, δίνει εύλογα πρόσφορο έδαφος για κριτική.

 

Είναι ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου του 1994, ο βουλευτής του Γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών Guenter Mueller ζήτησε την αποχώρηση της Ελλάδας από την Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (UEO) μέχρις ότου καταστεί σαφές ότι η Ελληνική πολιτική «συμβαδίζει με αυτήν της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης».

Είναι αστείο ότι σε καμμία άλλη γλώσσα (απ’ λίγες που, τουλάχιστον, γνωρίζω) η λέξη «τρώω» δεν ταυτίζεται με το χρήμα. Φανταστείτε έναν Άγγλο να λέει: «I eat», έναν Γάλλο «Je mange» ή έναν Ισπανό «Yo como» και να μην αναφέρεται παρά σε κάποιο ροσμπίφ, ένα περιποιημένο σατωμπριάν, ή μία παέλια.

σελίδα 1 από 2
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman